Proiectul planetar al lui Sir Ridley Scott - VIDEO

Regizorul britanic şi Kevin Macdonald invită fiecare om de pe planetă să-şi filmeze un moment din zi şi să-l încarce pe Youtube.

Experimentul cinematografic "Life in a Day/Viaţa într-o zi“ va cuprinde cât mai multe dintre mărturiile filmate de oamenii din toate colţurile planetei, în ziua de 24 iulie.

Un portret filmat al lumii de astăzi din care poate face parte oricine, asta şi-au propus, printre altele, cei doi regizori.

Cu o cameră de luat vederi, indiferent că este încorporată în telefon sau că este profesionistă, fiecare persoană care vrea să participe trebuie să răspundă la trei întrebări: „Ce te face să zâmbeşti", „Ce te sperie cel mai mult în lumea în care trăim azi?" şi „Ce iubeşti cel mai mult?".

Acţiunea poate avea loc oriunde: în drum către serviciu, acasă, la spital, în parc sau la plimbare, la fel de bine cum filmarea poate reda un moment emoţionant din viaţa fiecăruia, cu condiţia să aibă loc la 24 iulie.

„«Viaţa într-o zi» este ca o capsulă a timpului care va spune generaţiilor viitoare cum era să trăieşti la 24 iulie 2010", a explicat Kevin Macdonald, coautor al proiectului şi  regizor al filmului „Ultimul rege al Scoţiei", pentru cotidianul „The Telegraph".

Regizorul este conştient de riscurile pe care şi le asumă cu un proiect care implică participarea colectivă, dar nu crede că va da greş. „Sunt convins că va ieşi magie, ceea ce căutăm de fapt", a spus acesta.

Citeşte mai multe despre filme şi actorii tăi preferaţi în rubrica Cinepremiere

Cu acest proiect te rugăm să te ridici şi să-ţi filmezi ziua, indiferent de ce se întâmplă. Poate să fie vorba şi despre pisica ta, dar trebuie să fie personal. Asta căutăm", a spus Sir Ridley Scott.

Persoanele ale căror înregistrări vor ajunge să facă parte din documentar vor fi trecute drept co-regizori ai peliculei, iar 20 dintre ele vor participa alături de Scott şi Macdonald la lansarea filmului, în ianuarie 2011.

Citeşte întreg articolul aici

Loading...