Prinşi când furau bijuterii de 1.000.000 €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cinci constănţeni au sperat să se îmbogăţească după ce jefuiesc un depozit în care se aflau bijuterii, icoane şi ceasuri de lux. Numai că, surpriză, la „ţintă” îi aşteptau oamenii legii, care i-au săltat pe hoţi ca din oală.

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi, miercuri noaptea, pe o stradă din Constanţa în timp ce dădeau atacul la depozitul în care se afla tezaurul lanţului de magazine de bijuterii Sevda.

Hoţii nu aveau nici cea mai vagă idee că erau filaţi şi interceptaţi de mai bine de o lună de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă care aşteptau să-i prindă în flagrant.

În fruntea grupului se afla Marian Cristian Gheorghiu (34 de ani), zis Cristel, cunoscut interlop constănţean. Sub comanda lui, Gheorghiţă Ciocârlan (21 de ani), Ionuţ Velicia (20 de ani), Claudiu Lăescu (24 de ani) şi Valentin Ifrim (32 de ani) au venit la clădirea unde se află cele două seifuri ale firmei, încărcate cu bijuterii în valoare de patru milioane de lei.

„Au escaladat gardul şi au încercat să forţeze uşa din faţă. În acel moment i-am prins în flagrant. Au încercat să fugă aşa că poliţiştii au făcut uz de armă", a spus comisarul-şef George Popa, şeful IPJ Constanţa.

Banda primise informaţii că seifurile sunt pline cu aur şi cu argint. Operaţiunea a fost plănuită în amănunt. Interlopii cunoşteau programul paznicilor şi procedurile şi erau pregătiţi să-l imobilizeze pe paznic dacă s-ar fi opus jafului.

Se pare că seifurile nu erau asigurate cu sistem de alarmă. Cei cinci au fost reţinuţi şi vor fi duşi în faţa procurorilor şi a instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Hoţii aveau staţii de emisie-recepţie şi un pistol

Hoţii aveau staţii de emisie-recepţie, un întreg arsenal de unelte de spărgător, iar Cristel avea asupra sa un pistol cu bile.

simeon stalpnicul png

„Au venit cu două autoturisme care aveau numerele acoperite cu noroi şi păcură. S-au împărţit în două grupuri: unul care circula cu maşina ca să supravegheze strada şi unul care urma să comită spargerea. Ar fi fost lovitura secolului, pentru judeţul Constanţa", a declarat şeful IPJ Constanţa, comisar-şef George Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net