Preşedintele Băsescu stă rău la capitolul Istorie

Ultima actualizare:

    Cele 12 realizări ale lui Băsescu în ultimii cinci ani
Cele 12 realizări ale lui Băsescu în ultimii cinci ani

Preşedintele Traian Băsescu a greşit, marţi, la forumul "România în anul 2020 - perspective de viitor", anii de domnie ai lui Neagoe Basarab, în timp ce vorbea despre rolul educaţiei, Informează Mediafax.

Şeful statului a spus că educaţia nu ar trebui să însemne memorare, ci formare de competenţe, context în care a greşit anii de domnie ai lui NeagoeBasarab.

Preşedintele a spus că elevii trebuie să ţină minte foarte multe, însă rolul şcolii ar trebuie să fie acela de a forma competenţe.

"Dascălul trebuie să formeze la copii competenţe, nu nevoia de a memora. O să vă dau un exemplu: la ce-mi foloseşte că ştiu că Neagoe Basarab a domnit între 1412-1421? Găsiţi pe google. Dar aş vrea să am competenţa să repar un calculator", a spus preşedintele, greşind anii de domnie cu un secol.

Neagoe Basarab a fost domn al Ţării Româneşti între 1512-1521. Preşedintele Traian Băsescu a participat, în urmă cu câteva zile, laCatedrala Mitropolitană din Târgovişte, la ceremonia de proclamare locală a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab.

Marţi, şeful statului a participat la forumul "România în anul 2020 -perspective de viitor", organizat de Fundaţia Konrad Adenauer la TârguMureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net