Presa americană: A murit poetul care l-a lăudat pe Ceauşescu

Citeste tot despre: 

Moartea lui Adrian Păunescu este notată şi în presa americană. Adrian Păunescu, cel mai mare poet care l-a lăudat pe Ceauşescu a decedat vineri, transmite postul ABC News, care a preluat o ştire AP.

Postul tv subliniază însă că Păunescu a rămas "un favorit al naţiunii", prin versurile care "au atins coarda sentimentală a multor români".

"A fost un scriitor prolific, cu apariţii frecvente la TV, uneori de mai multe ori pe săptămână. Ultimul său poem al lui a fost scris pe patul de spital, la 31 octombrie. În timpul comunismului, a pus în scenă festivaluri de muzică şi literarură care i-au mărit popularitatea, dar a fost criticat de unii pentru poemele sale măgulitoare despre Ceauşescu", transmite ABC News, preluat de Adevărul.

Presa americană mai notează că unii români spun că Păunescu ar fi câştigat un respect mai mare respect dacă ar fi rămas în afara sferei politice. El a fost senator al PSD până în 2008.

Afrian Păunescu a fost etichetat de către BBC drept "poetul de curte al lui Ceauşescu", în 2007, într-un material biografic publicat la moartea actorului Florian Pittiş.

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a încetat vineri dimineaţă din viaţă, la ora 7.15. Medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze. În ultimele zile, a fost supus mai multor tratamente şi operaţii. Poetul suferea de insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală.


Loading...