Premierul japonez: Nu au fost observate scurgeri radioactive

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Premierul japonez, Naoto Kan, a dat asigurări, vineri, că nu a fost observată nicio scurgere radioactivă în centralele nucleare din ţară după cutremurul cu magnitudinea de 8,9 care a afectat nord-estul Japoniei.

Sute

de maşini, case, vapoare, măturate de tsunami! VIDEO ŞOCANT

Gheorghe
Mărmureanu este impresionat de tsunami-ul din Japonia dar îi linişteşte
pe români

VIDEOGALERIE
Cutremurul din Japonia

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi., informează Mediafax.

IMAGINI LIVE Seism de 8,8 grade în Japonia.Tsunami de peste 10 metri! - VIDEO

Cinci centrale nucleare au fost închise în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 produs vineri în largul coastelor de nord-est ale acestei ţări, relatează BBC News Online.

Cel
puţin patru morţi şi zeci de dispăruţi în urma cutremurului din Japonia

"Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", a precizat Centrul.

Cele mai puternice cutremure din ultimii 50 de ani

O alertă de nivel maxim a fost declanşată de agenţia japoneză, care a avertizat în legătură cu un tsunami de mare amploare, a cărui înălţime ar putea ajunge până la şase metri. O alertă de tsunami a fost emisă pentru Japonia, Rusia, Insulele Mariane, Filipine, Insula Guam, Taiwanul, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.


Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul