Pregătiţi-vă casa de primăvară !

Ultima actualizare:

* Primul pas ar fi o curăţenie generală. Spălaţi inclusiv uşile de la intrare şi ferestrele, eventual aplicaţi un strop de vopsea, acolo unde este nevoie.

Dacă aveţi storuri de lemn la ferestre, va trebui să le ştergeţi de praf şi să le revopsiţi în culori pastelate.

*  Lăsaţi lumina şi soarele să intre în casă, deci schimbaţi draperiile groase şi perdelele cu altele mai vaporoase şi mai colorate. Schimbaţi husele scaunelor şi ale canapelei cu altele cu tonuri pale sau imprimeuri florale.

De asemenea, schimbaţi mochetele groase cu altele mai subţiri.

* V-aţi plictisit de modul în care este aranjată mobila? Mutaţi-o altfel. Reorganizaţi spaţiul de depozitare, debaraua, dressingul, renunţaţi la acele haine şi obiecte care vă ocupă spaţiul inutil.

*  Nu uitaţi feţele de masă. Cu cât sunt mai vaporoase şi din materiale naturale (in, bumbac), cu atât mai bine. Alegeţi motive florale. Pe acelaşi ton pot fi lenjeriile de pat şi pernuţele decorative.

* Deoarece culoarea pereţilor dă tonul unei încăperi, puteţi vopsi doar un perete sau puteţi redecora rapid, aplicând un tapet. Pe lângă tapetul ţesut, există şi varianta de hârtie sau vinil, toate fiind extrem de uşor de aplicat şi de mare efect.

Pentru cei care preferă decoraţiunile retro, soluţia perfectă este stilul italian de tapet baroc, care dă un efect de mărire şi conferă eleganţă apartamentelor. Iubitorii de culori pot apela la un fundal mural viu, cu forme geometrice.

Citeşte şi:Refacerea elementelor de decor de pe tavan10 trucuri care îţi uşurează viaţa în bucătărieAlege-ţi pantofii potriviţi primăvara asta!4 idei pentru decorarea casei Zece sfaturi pentru căutarea unui loc de muncă

Casele mici pot fi decorate cu tapet în dungi sau cu jocuri de curbe, deoarece vor crea senzaţia de mai mult spaţiu.

* Dar nu numai locuinţa trebuie un pic reamenajată, ci şi veranda. Dacă aveţi scaune şi o măsuţă, le puteţi aranja frumos şi, în zilele însorite, să vă instalaţi în verandă.

Cumpăraţi ghivece cu flori de primăvară, cu bulbi de zambile sau narcise. Dacă este cazul, vopsiţi în alb toată veranda şi verificaţi geamurile. 

*  Băile pot fi reîmprospătate, achiziţionând noi prosoape, un covoraş vesel, decoraţiuni în nuanţe de verde crud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net