Prefectul Capitalei propune eutanasierea maidanezilor. Cum comentezi?

Ultima actualizare:

"Am trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legislaţiei pentru câinii fără stăpân în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii administraţiei locale şi a datelor statistice de la Institutul «Matei Balş» pe ultimii patru ani", a spus Mihai Atănăsoaei, conform Mediafax.

Potrivit prefectului Capitalei, propunerile de lege respectă legislaţia europeană şi încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 40.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele ONG-urilor sau a celor aproximativ 100.000 de câini fără stăpân din Capitală, aşa cum arată datele administraţiei locale.

În anul 2009 în Capitală au fost muşcate de câini şi au beneficiat de servicii medicale, 11.436 de persoane din care 7.571 au fost muşcate de câini fără stăpân şi 3.865 de câini cu stăpân. În primul trimestru al anului 2010 au fost muşcate de câini 2.813 persoane, din care 2.175 de câini fără stăpân şi 768 de câini cu stăpân.

Nicola Eduard, 26 de ani, sportiv: Nu este normal să fie omorâţi câinii atâta timp cât nicăieri în Europa nu se mai practică aşa ceva. Trebuie create condiţii pentru sterilizarea şi păstrarea lor în locuri special amenajate.

Simona Ghiţă, 29 de ani, actriţă: Cum poţi să ai suflet să ucizi animalele când ştii că nu le-ai oferit nimic? Sper ca această iniţiativă să eşueze şi câinii să fie lăsaţi în pace. Soluţia este sterilizarea şi nu omorârea.

Vlad Corb, 22 de ani, student: Eu sunt de acord cu înăsprirea condiţiilor pentru adoptarea unui câine pentru că sunt multe excese. Nu este însă o soluţie să propovăduieşti eutanasierea maidanezilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net