Polul nord magnetic al Terrei se mută către Rusia

Ultima actualizare:

Potrivit Fox News, polii Pământului îşi inversează locul periodic, acest fenomen având loc ultima dată acum 780.000 de ani. Procesul durează în jur de 1500 de ani însă afectează chiar din fază incipientă, dacă acesta este cazul, transporturile aeriene.

Acest lucru se petrece pentru că sistemele de navigare ale avioanelor folosesc polul nord magnetic ca punct de referinţă. Tocmai de aceea este nevoie ca unele aeroporturi să se "adapteze" acestei schimbări.

"Polii Terrei se schimbă constant, iar atunci când se mută cu peste 3 grade pot afecta aeroporturile", a spus purtătorul de cuvânt la FAA, Kathleen Bergen pentru Fox News.

Cercetătorii susţin că atâta timp cât oscilaţiile polilor nu depăşesc 3 grade, nu există probleme. Dacă depăşesc cele trei grade aparatura de zbor a avioanelor nu mai poate "interpreta" unde se află pista de aterizare. Tocmai de aceea aeroportul din Tampa a fost închis pe perioadă determinată. Reprezentanţii aeroportului au declarat că pasagerii nu vor fi în niciun pericol.

Oamenii de ştiinţă cred că miezul lichid al planetei, care are în componenţă metale precum fierul şi nichelul, dă naştere câmpului magnetic datorită dispunerii şi mişcării sarcinilor electrice din compoziţia atomilor acestor elemente chimice.

Efectul este cunoscut sub numele de efect de dinam şi s-ar produce datorită mişcării în convecţie a sarcinilor electrice prezente în structura nucleului exterior al Pământului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net