Poliţistul-bătăuș, chemat la raport

Citeste tot despre: 

Reporterul Click!, bătut în compartimentul de tren chiar de controlori, a identificat unul dintre agresori. Îl cheamă Adrian Gâdea, este poliţist TF, iar în ziua incidentului era în liber: venise la Bucureşti să-şi ia fata de la şcoală!

Articolul publicat ieri în Click! a pus pe jar autorităţile încă de la primele ore ale dimineţii. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai CFR Călători, dar şi Poliţia Transporturi au demarat anchete interne imediat după ce au citit în ziar dezvăluirile jurnalistului Călin Radu.

Şi asta chiar înainte ca reporterul să apuce să depună plângerile penale împotriva poliţiştilor TF şi controlorilor care l-au închis într-un compartiment de tren şi l-au lovit în repetate rânduri cu pumnii şi picioarele! Fără nici un motiv!

Principalul agresor, identificat de colegul nostru în persoana poliţistului TF Adrian Gâdea, a fost deja contactat de şefii săi, urmând ca în cursul acestei zile să se prezinte la instituţie cu un raport detaliat asupra celor întâmplate pe 6 mai, în trenul personal 9305 (Bucureşti Basarab - Caracal).

„După ce voi fi în posesia raportului, am să analizez faptele şi, în funcţie de vinovăţia fiecăruia, vom lua măsurile legale", a spus comisarul şef Alexandru Popa. Şi CFR Călători a demarat o anchetă internă cu privire la această situaţie.

Sâmbătă seara, la două zile de la incident, în acelaşi tren, reporterul Click! a stat de vorbă chiar cu Adrian Gâdea: „Mi-a spus o doamnă că te-a văzut fumând. Nu se urcă cu ţigara în tren. Recunosc, şi noi am greşit, nu trebuia să te bruscăm aşa", ne-a spus Adrian Gâdea.

Întrebat în legătura cu sancţiunea pe care ar fi trebuit s-o emită pentru fumat, poliţistul spune că „legal, am 6 luni l-a dispoziţie să decid dacă îţi tai amendă sau nu. Mă mai gândesc, să vedem cum te porţi", ne-a spus nonşalant poliţistul.

Călin a depus plângere la Ministerul Transporturilor și la CFR Călători, ieri, în jurul orei 14.00

CLIIMA20100510_0126_1.jpg

Călin a depus plângere la Ministerul Transporturilor și la CFR Călători, ieri, în jurul orei 14.00

„S-a constituit deja o comisie specială pentru acest caz. Dacă avem numărul trenului şi data incidentului, nu e greu de găsit cine a fost atunci la lucru. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, şefii de tren vor fi cu siguranţă sancţionaţi”, ne-a spus Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

CLIIMA20100510_0127_1.jpg

Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

La poliţia TF, comisarul-șef Alexandru Popa l-a chemat la raport pe Adrian Gâdea

CLIIMA20100510_0128_1.jpg

La poliţia TF, comisarul-șef Alexandru Popa l-a chemat la raport pe Adrian Gâdea


Loading...