«Poate o să fug şi de aici!»

Ultima actualizare:
Trei prieteni ai  lui Ursuţ sunt  găsiţi împuşcaţi  în cap, în Suedia
Trei prieteni ai lui Ursuţ sunt găsiţi împuşcaţi în cap, în Suedia

Ioan Ursuţ a vorbit despre viaţa sa în cele 9 luni de când se află după gratii. Băimăreanul care a evadat de patru ori din închisori din Vest îşi petrece zilele studiind dosarul său, despre care spune că este un abuz. Întrebat dacă va încerca să evadeze, el a spus: „Vorbim afară".

Citeşte şi:

Baia Mare: Ioan Ursuţ, autorul jafului din Pasul Gutâi, a fost trimis în judecată

Regele evadărilor. Ioan Ursuţ, autorul jafului din Pasul Gutâi e cel mai căutat infractor din Suedia

Cel care a fost supranumit „regele evadărilor" şi „cel mai temut infractor din Suedia" şi-a petrecut aproape 20 de ani din viaţă prin închisori de maximă siguranţă din Europa, reuşind totuşi să scape de patru ori de după gratii.

Presupusul autor al jafului din Pasul Gutâi, Maramureş, a venit la interviu jovial şi optimist. Pentru prima oară după ce a fost arestat, la începutul acestui an, Ursuţ a acceptat să stea de vorbă cu Click!.

El a mărturisit că este suportabil după gratii. „Nu se compară condiţiile de care m-am „bucurat" în arestul IGPR din Bucureşti cu cele de aici, de la Gherla. În Bucureşti, am fost ţinut prin beciuri, nu am avut atâta «libertate» cât am aici", spune bărbatul de 53 de ani.

Infractorul recunoaşte că cei aproape 20 de ani petrecuţi prin puşcării au fost meritaţi. Nu şi de această dată.

Ursuţ neagă cu vehemenţă orice fel de implicare a sa în deja celebrul jaf de anul trecut şi susţine că are argumente solide care-i pot demonstra nevinovăţia.

La Penitenciarul Gherla, Ursuţ spune că toată lumea se poartă civilizat.

„Stau cu trei colegi în cameră, avem televizor, chiar şi ore de plimbare. Sora mea îmi aduce săptămânal mâncare. Toată ziua studiez dosarul meu. Am să devin expert şi în Drept", glumeşte Ursuţ.

Vezi şi:

Maramureş: Jaful armat din Pasul Gutâi, executat de "profesionişti"

Trei milioane de lei, furate în Pasul Gutâi

Au jefuit firma de pază înarmaţi cu mitraliere

Întrebat dacă se gândeşte să evadeze şi de la Gherla, bărbatul nu a exclus această posibilitate. Acesta spune că, faţă de închisorile de afară, cele din ţara noastră au un regim mai strict şi deci va fi mai greu de evadat.

Cu toate acestea, el este în general mulţumit de condiţiile din închisoarea Gherla, unde este „cazat" de nouă luni.

1985 - Trei prieteni ai lui Ursuţ sunt găsiţi împuşcaţi în cap, în Suedia

Românul e arestat  după cinci zile  de la evadare
Românul e arestat după cinci zile de la evadare

1991 - Românul e arestat după cinci zile de la evadare

2009
2009

2009


    2009
2009

Jaf de 1 milion de euro

La data de 15 septembrie 2009, în Pasul Gutâi, o maşină de valori a fost oprită de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi asemenea forţelor speciale ale poliţiei. Atacatorii au dispărut cu suma de 4.000.000 de lei (aproape un milion de euro). Băimăreanul Ioan Ursuţ ee principalul suspect în acest caz.

«Cariera» lui Ursuţ

1982 - a fugit din România1984 - ucide un traficant italian de ţigări la Cuneo, Italia, şi fuge în Suedia1985 - trei prieteni ai lui Ursuţ sunt găsiţi împuşcaţi în cap, în Suedia. Scapă fără a fi condamnat, din lipsă de probe1986 - condamnat la un an şi şase luni închisoare, pentru deţinere ilegală de armă şi intenţie de jaf1988 - evadează pentru prima oară dintr-o închisoare din Suedia, cu ajutorul unei arme fabricate din lemn1989 - evadează din închisoarea Hall, Suedia, ungându-se cu ulei pe tot corpul şi strecurându-se printr-o gaură de 17 x 49 centimetri1989 - împuşcă doi poliţişti, în Suedia1990 - încearcă să evadeze din închisoarea Norrköping, dar este prins1991 - evadează din închisoarea Kumla. E prins după 5 zile1994 - expulzat în Italia, pentru a-şi ispăşi cei 18 ani de pedeapsă pentru crima din 19841995 - tentativă eşuată de a evada din nou1998 - în seara de Crăciun, fuge dintr-o închisoare din Milano2007 - este eliberat şi trăieşte la Livorno până în 2008 când s-a întors la Baia Mare2010 - e arestat în luna ianuarie, la Baia Mare, şi acuzat de jaf armat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net