Ploaie şi vântul fac ravagii prin ţară

Ultima actualizare:

    Ploaie şi vijelie la Timişoara - foto 4
Ploaie şi vijelie la Timişoara - foto 4

Avertizarea meteorologilor cod galben de ploi,vânt şi frig a intrat în vigoare de azi dimineaţă. Deja în mai multe regiuni din ţară s-au înregistrat furtuni şi temperaturi scăzute, precum şi pagube materiale provocate de vânt.

În Arad, circulaţia rutieră pe o stradă din cartierul Micălaca a fost blocată preţ de câteva zeci de minute de un copac doborît de vîntul puternic. O maşină parcată a scăpat ca prin urechile acului de avarii, pomul oprindu-se la câţiva milimetri. Utilajele expediate de autorităţile locale şi-au făcut cu greu loc printre maşinile blocate pe stradă, circulaţia descongestionându-se extrem de greu.

De asemenea Drumul Naţional 7, în apropierea localităţii Bârzava, a fost blocat câteva ore de un copac care a fost doborât de vânt.

La Timişoara zeci de copaci au fost puşi la pământ de vijelie şi un panou publicitar a picat pe unul dintre bulevardele mari din oraş. Ehipajele pompierilor au intervenit astăzi în mai bine de 30 de locaţii din Timişoara. „Am avut peste 30 de intervenţii, majoritatea pentru îndepărtarea copacilor de pe carosabil”, a spus Sindia Vlaia, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Trei maşini au fost avariate de copacii rupţi de vânt şi un panou publicitar de pe bulevardul Take Ionescu a fost pus la pământ.

Pe Calea Aradului, un autoturism a derapat în curbă din cauza şoselei ude. A fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare pentru scoaterea şoferului din maşină.

Clujenii se pot lăuda deja cu prima zăpadă a acestei ierni. Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord, Ciprian Puşcaş, în această după amiază a început să ningă în jurul masivului Vlădeasa din judeţul Cluj. „Există în vigoare o atenţionare meteorologică în care, conform prognozei, în zonele montane erau aşteptate precipitaţii de acest fel. Prognoza pentru următoarele zile este că vremea va fi în răcire”, a spus Puşcaş.

Şi la malul mării au început să se facă simţite efectele avertizării meteo. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini de vântul puternic, echipele din cadrul Primăriei Constanţa intervenind pentru înlăturarea arborilor.

Iată câteva imagini de la ravagiile produse de vânt

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net