Plajele româneşti riscă să fie înghiţite de apa mării

Ultima actualizare:

Potrivit acestora, în ultimii 35 de ani, au dispărut 2.400 de hectare de plajă şi zonă costieră de la Marea Neagră. Retragerea medie a falezelor este estimată la o jumătate de metru pe an, conform unui studiu efectuat în 2004. Specialiştii din ministerul Mediului au avertizat că, dacă nu se iau măsuri urgente pentru stoparea procesului de eroziune marină, în cinci-zece ani România va rămîne fără plaje. Principalele cauze sunt, potrivit specialiştilor, schimbările clilmatice globale, şi ridicarea nivelului mării, dar şi condiţiile geo-ecologice regionale.

Cele mai afectate de acest proces sunt plajele turistice, apreciază specialiştii din minister. Pentru reabilitarea zonelor însă, este nevoie de o sumă dublă faţă de cea care s-a alocat în acest an, susţine ministrul.

"Dacă nu se intervine cât mai repede, peste 22 de ani, vom avea foarte puţină zonă costieră. Ne aflăm în mare întârziere, deşi există fonduri aprobate încă din 2007. La sfârşitul lunii aprilie am semnat un ordin privind aplicaţia de finanţare pentru a pregăti proiectul de investiţii Reducerea Eroziunii Costiere. Pentru acest domeniu de intervenţie sunt alocate la cele 134 de milioane de euro", a declarat ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net