Plăcintă cu surprize - Horodinca Elena

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 2 kilograme carne proaspătă de porc, ulei de palmier pentru rumenire (sau orice alt ulei).

Ingrediente pentru supa în care va fierbe carnea aveţi nevoie de: 2 ceşti suc de ananas (compot), 3 ceşti de apă, o cutie de compot de ananas tăiat bucăţi (se folosesc bucăţile), 2 linguri oţet de mere, 10 căţei de usturoi necurăţaţi, 2 frunze de dafin, piper boabe, 1 baton mic de scorţişoară, câteva cuişoare, 1 lingură sare (eu folosesc sare de mare)

Mai aveţi nevoie de: 3 foi de foetaj cumpărate din magazin şi decongelate după instrucţiuni, 2 ouă bătute, bucăţi de cârnaţi (depinde de preferinţă)

Mod de preparare:

Mai întâi se unge carnea cu ulei şi se dă pentru câteva minute la cuptor pentru a se „sigila" aromele.

Se încălzeşte cuptorul la aproximativ 350 grade Celsius.
Într-o oală cu capac se amestecă toate ingredientele in care va fi fiartă carnea. Se pune carnea în oală şi se dă la fiert aproximativ 2 ore şi jumătate până se desprinde de pe os.

În acest timp de mai întoarce carnea din când în când. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit într-o farfurie. Când carnea de porc s-a răcit suficient, cu 2 furculiţe se sfâşie carnea fâşii subţiri şi se aşează într-o cratiţă cu puţin din lichidul în care a fiert strecurat in prealabil.

Se încălzeşte cuptorul la 400 de grade. Se aşează pe masa de lucru o foaie de foetaj şi se rulează cu făcăleţul.

Se umple cu carnea de porc, peste aceasta se pune o bucata de cârnat şi se rulează uşor dar suficient de strâns pentru ca umplutura să nu se împrăştie. Partea rămasă se unge cu oul bătut pentru a sigila plăcinta. De asemenea se unge şi exteriorul pentru finisare.Se coace timp de 20 de minute până devine aurie.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Chifteluţe la cuptor

Mititei din soia

Coroniţă
din carne

Chifteluţe de pui

Frigărui

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


Loading...