Parchetul General preia ancheta în cazul bebeluşului ars la Maternitatea Bucur

Ultima actualizare:

    Maternitatea Bucur, unde s-a petrecut drama
Maternitatea Bucur, unde s-a petrecut drama

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au preluat, luni, dosarul privind împrejurările în care un nou-născut a suferit arsuri, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, din cauza expunerii prelungite într-un incubator, la Maternitatea Bucur din Bucureşti.

Iniţial, ancheta a fost demarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în urma încheierii unui proces-verbal de sesizare din oficiu al lucrătorilor de poliţie din Secţia 14, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Un bebeluş născut în urmă cu patru zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu", cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.

Părinţii nou-născutului au declarat că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, copilul trebuie să stea sub o lumină specială, cu ochii şi organele genitale protejate. În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Părinţii bebeluşului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă şi că vor face plângere la Ordinul Asistentelor şi la Colegiul Medicilor.

Nou-născutul a intrat, luni dimineaţă, în operaţie pentru transplant de piele.

Citeşte şi:«Mi-au ars copilul în incubator» povesteşte îngrozită mama micuţuluiUn bebeluş a fost uitat timp de 3 zile în incubatorUn bebeluş a murit în timp ce medicul se juca pe Internet

În urma investigaţiei efectuate la Maternitatea Bucur de comisia de anchetă a Spitalului "Sf. Ioan", s-a decis ca asistentei care era de serviciu în ziua când s-a întâmplat rănirea bebeluşului să i se desfacă contractul de muncă, şefului Secţiei de neonatologie şi asistentei şefe să li se reducă salariul cu 10% pentru trei luni. În plus, managerul spitalului, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a decis schimbarea din funcţie a şefului de secţie şi a asistentei şefe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net