Paraşutist mort la un salt de antrenament

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ceea ce trebuia să fie un salt de antrenament s-a dovedit a fi un coşmar, ieri seară, pentru instructorul paraşutist Dragoş Ionescu. Experimentatul instructor de salturi în tandem s-a prăbuşit, după ce paraşuta i s-a înfăşurat în jurul corpului la doar 15 metri de sol.

Tânărul efectua un salt nocturn pe Aerodromul Clinceni. La câteva zeci de metri de sol a apelat la un truc pe care îl fac, de regulă, toţi paraşutiştii experimetaţi: s-a balansat stânga-dreapta pentru a spori viteza de coborâre.

La 15 metri de pământ, însă, paraşuta nu l-a mai ascultat şi s-a înfăşurat în jurul lui, s-a făcut „fuior".

„Din declaraţiile colegilor lui reiese că e vorba de o manevră greşită. Paraşuta i s-a înfăşurat în jurul corpului şi nu l-a mai putut susţine", ne-a declarat Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov.

Dragoş Ionescu nu a mai putut plana şi a căzut în gol cu o viteză de peste 100 km pe oră. Un echipaj SMURD, sosit de urgenţă la faţa locului, l-a găsit în comă, iar medicii s-au chinuit 30 de minute pentru a-l stabiliza.

Un elicopter medical l-a preluat şi l-a dus în grabă la Spitalul de Urgenţă „Elias", însă nici aici nu mai putut fi salvat. Potrivit medicilor, tânărul instructor a avut multe fracturi şi traumatisme craniene grave.

Bărbatul nu era un începător într-ale saltului cu paraşuta. El practica acest sport din 1995, era membru al lotului naţional, instructor de salturi în tandem şi a participat la competiţii prestigioase din Cehia, Spania şi Ungaria.

«Avea multe fracturi»

„Apelul a venit în jurul orei 21.00 pentru un eveniment aviatic. Vorbim despre un paraşutist. Medicii l-au găsit în stare foarte gravă, era în comă. Avea politraumatisme şi multe fracturi. Victima a fost repede preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Bucureşti, la Spitalul Elias", a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, citat de Realitatea TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net