Paradă spectaculoasă pentru a marca ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a - VIDEO

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip pleacă de la Buckingham Palace
Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip pleacă de la Buckingham Palace

O amplă paradă militară a avut loc în Londra pentru a marca ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi împlinirea a 84 de ani.

La paradă au participat mai mult de 1.400 de militari, care au purtat uniforme tradiţionale ale unităţilor armatei britanice.

Conform tradiţiei, regina primeşte în fiecare an onorul trupelor britanice, singura excepţie fiind în anul 1955, când participarea sa a fost anulată din cauza unei greve a angajaţilor căilor ferate, notează Mediafax.

Vezi aici o istorie în imagini a Zilei Reginei

Regina Elisabeta a II-a a fost însoţită sâmbătă de prinţul Phillip, care a suferit în cursul săptămânii o intervenţie chirurgicală minoră la mâna stângă.

Cuplul regal a parcurs o scurtă distanţă, de la Buckingham Palace până la locul de desfăşurare a paradei, aflat în spatele Downing Street, într-o trăsură deschisă, folosită pentru prima dată de Regina Victoria, în 1842.

La ceremonie a asistat şi prinţul Charles, deşi acesta suferă de o infecţie pulmonară şi şi-a anulat programul oficial pentru prima parte a săptămânii viitoare. El a fost însoţit de ducesa de Cornwall şi de prinţul William.

Vezi aici VIDEO cu parada

După ce a primit onorul, regina a revenit la Palatul Buckingham, de unde a urmărit o paradă aeriană, la care au participat 13 tipuri de avioane, inclusiv aparate Spitfire, Hurricane şi Lancaster folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi avioane moderne Typhoon sau Red Arrow.

Ceremoniile au fost instituite pentru ca monarhii britanici a căror zi de naştere este iarna să poată asista la evenimente organizate în aer liber în cursul verii şi au loc întotdeauna într-o zi de sâmbătă din iunie.

Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a este la 21 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net