«Parada dragostei», înecată în sânge

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ediţia de anul acesta a Love Parade din Germania a fost scena unor scene de groază. În timp ce peste un milion de oameni dansau la un concert de muzică tehno, la câteva sute de metri de ei 19 tineri îşi pierdeau viaţa.

Totul s-a întâmplat într-un tunel prin care câteva mii de participanţi încercau să părăsească zona. „În tunel s-a format o piramidă din corpuri umane. Oamenii s-au căţărat pe zidurile tunelului pentru a nu fi striviţi".

Este mărturisirea unuia dintre participaţii la Love Parade de la Duisburg, Germania. Sâmbătă, la manifestarea dedicată muzicii techno, 19 oameni au murit şi 340 au fost răniţi în urma unei busculade create lângă fosta gară de mărfuri, unde a avut loc festivalul.

Isteria s-a declaşat în momentul în care poliţia a restricţionat accesul în zonă din cauza numărului mare de participanţi. Peste un milion de oameni erau deja în fosta gară.

Mulţi dintre cei întorşi din drum au folosit o scurtătură, un tunel dezafectat cu o lungime de peste 200 de metri şi o lăţime de 30 m. Martorii oculari au povestit că, din cauza aglomeraţiei, oamenii nu se mai puteau mişca în tunel.

Busculada s-a creat în momentul în care poliţia a încercat să evacueze zona. Mulţi tineri au scăpat căţărându-se pe zidurile tunelului

simeon stalpnicul png

„La un moment dat, cineva a căzut şi atunci a început isteria. Practic, era un zid uman şi nu aveai pe unde să ieşi. Eu am scăpat pentru că m-a luat prietenul meu în braţe, dar lângă mine două femei au murit călcate în picioare", a povestit o tânără.

Totuşi concertul a continuat. Practic, la câteva sute de metri de tragedie peste un milion de oameni au continuat să danseze. Organizatorii au declarat că s-au temut să nu se creeze haos, astfel că au preferat să continue petrecerea.

Echipele de salvare au ajuns foarte repede. Peste 300 de tineri au fost transportaţi la spital

simeon stalpnicul png

Liberty Parade, stropită cu mult alcool

Caravana dance Liberty Parade a adunat pe Litoral, în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste 65.000 de spectatori.

simeon stalpnicul png

Participanţii au serbat toată noaptea cu alcool şi energizante. Trei platforme pline cu petrecăreţi, DJ care mixau live şi coloane de maşini cu fete căţărate pe geamuri au fost supravegheate la pas de Poliţie şi Jandarmerie.

Atmosfera a fost atât de încinsă, încât hainele au fost aruncate, petrecăreţii păstrând doar pălăriile. Pompierii au mai temperat spiritele încinse, stropind tinerii cu apă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net