Papa Ioan Paul al II-lea riscă să nu fie sanctificat! Află aici de ce

Ultima actualizare:

Când Papa Ioan Paul al II-lea a murit acum cinci ani, mulţimea care s-a înghesuit în piaţa Sfântul Petru pentru înmormântarea sa l-a aclamat "Santo subito (Sfânt acum!)" într-un tribut spontan adus carismei sfântului pontif polonez.

În timp ce credincioşii i-au comemorat moartea în Vinerea Mare, Papa Ioan Paul al II-lea a fost târât în scandalul de pedofilie din cadrul Bisericii Catolice cu care s-a confruntat succesorul lui, Benedict XVI, cu cea mai mare criză de când a fost numit papă.

Presupunerile conform cărora ultimul pontif ar fi blocat o anchetă asupra unui cardinal pedofil, în ciuda acuzaţiilor că a molestat băieţi şi a acoperit nenumărate cazuri de abuz în timpul papalităţii sale de 26 de ani au format un nor pe calea sa catre beatificare.

Cea mai serioasă acuzare este făcută asupra cardinalului Hans Hermann Groer, un prieten austriac al Papei Paul, care ar fi abuzat 2000 de băieţi de-a lungul anilor dar niciodată nu a primit nicio sancţiune de la Roma.

Cardinalul Christoph Schönborn, succesorul lui Groer, a criticat modul în care s-a tratat acel scandal şi alte cazuri de abuz, săptămâna trecută după ce  ţinut o slujbă specială în catedrala Sf. Ştefan din Viena, intitulată "Adminţând vina noastră".

Schönborn a condamnat "structurile păcătoase" din cadrul bisericii şi modelul de "a închide gura victimelor" şi "a trece mai departe".

Cardinalul Joseph Ratzinger - care a devenit Papa Benedict - a încercat să investigheze cazurile de abuz ca lider al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, conform spuselor lui Schönborn. Dar eforturile sale au fost blocate de Vatican, a spus acesta ca o referinţă către Ioan Paul.

Întrebat de către The Sunday Times dacă rolul fostului Papă în mascarea cazurilor de abuz sexual ar trebui să fie investigat, Schönborn  a spus: "Îl cunosc pe Papa Benedict personal de 37 de ani şi pot spune cu siguranţă că a făcut eforturi mari nu pentru a masca lucrurile, ci pentru a le investiga. Acest lucru nu a fost întotdeauna aprobat de la Vatican".

Citeşte aici întreg articolul şi află care sunt acuzaţiile aduse Papei Ioan Paul al II-lea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net