A omorât doi bătrâni că nu luaseră pensia

Ultima actualizare:

Petrică Enuţă (56 de ani) le-a mărturist procurorilor că cei doi bătrâni pe care i-a înjunghiat cu sălbăticie trebuiau să-l plătească pentru muncile prestate de el în gospodărie. Ieşeanul, care era un fel de băiat de curte pentru soţii Petru şi Adriana Alexandrescu, în vârstă de 60, respectiv 55 de ani, venise, luni, la bătrâni pentru a-şi primi banii pe trei zile de muncă. Când a intrat în casă, l-a găsit doar pe bătrân.

Petru Alexandrescu i-ar fi spus că nu are de unde să-i dea bani pentru că poştaşul nu-i adusese pensia.

Teama că va rămâne în pagubă, spun anchetatorii, l-a făcut pe Enuţă să-şi piardă cumpătul. A pus mâna pe un cuţit şi l-a înfipt de cinci ori în burta lui Petru Alexandrescu.

Din cauza forţei loviturilor, mânerul s-a desprins de lamă. Petrică Enuţă a luat bucata de metal şi s-a îndreptat spre ieşire.

Când a apărut şi Adriana Alexandrescu, a purtat cu ea aceeaşi discuţie, pe tema plăţii zilelor lucrate. Fără să bănuiască fapta oribilă care se petrecuse în lipsa ei, femeia i-a spus că trebuie să mai lucreze încă o zi la ei în gospodărie pentru a-şi primi chenzina.

Propunerea s-a dovedit fatală şi pentru aceasta. Petrică i-a aplicat femeii 20 de lovituri de cuţit. Lama cuţitului s-a înfipt în mandibula acesteia şi s-a rupt.

La plecare, bărbatul a luat cu el un card de magazin găsit în casă. Spre seară, poliţiştii au reuşit să pună mâna pe criminal, iar la audieri şi-a recunoscut faptele. El a fost adus, marţi la amiază, la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

Vecinii soţilor ucişi au numai cuvinte de laudă despre aceştia. „El era croitor de meserie şi la orice nuntă mergeam apelam la el pentru că-mi făcea costume foarte frumoase. Amândoi erau nişte oameni deosebiţi. Şi eu am un om de casă, dar îl plăteasc în fiecare seară să nu am probleme cu el", a spus Ionel Lupu, vecin cu victimele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net