A omorât doi bătrâni că nu luaseră pensia

Citeste tot despre: 

Autorul dublului asasinat din cartierul Ţicău, care a îngrozit Iaşiul acum două zile când a măcelărit doi pensionari, s-a spovedit anchetatorilor.

Petrică Enuţă (56 de ani) le-a mărturist procurorilor că cei doi bătrâni pe care i-a înjunghiat cu sălbăticie trebuiau să-l plătească pentru muncile prestate de el în gospodărie. Ieşeanul, care era un fel de băiat de curte pentru soţii Petru şi Adriana Alexandrescu, în vârstă de 60, respectiv 55 de ani, venise, luni, la bătrâni pentru a-şi primi banii pe trei zile de muncă. Când a intrat în casă, l-a găsit doar pe bătrân.

Petru Alexandrescu i-ar fi spus că nu are de unde să-i dea bani pentru că poştaşul nu-i adusese pensia.

Teama că va rămâne în pagubă, spun anchetatorii, l-a făcut pe Enuţă să-şi piardă cumpătul. A pus mâna pe un cuţit şi l-a înfipt de cinci ori în burta lui Petru Alexandrescu.

Din cauza forţei loviturilor, mânerul s-a desprins de lamă. Petrică Enuţă a luat bucata de metal şi s-a îndreptat spre ieşire.

Când a apărut şi Adriana Alexandrescu, a purtat cu ea aceeaşi discuţie, pe tema plăţii zilelor lucrate. Fără să bănuiască fapta oribilă care se petrecuse în lipsa ei, femeia i-a spus că trebuie să mai lucreze încă o zi la ei în gospodărie pentru a-şi primi chenzina.

Propunerea s-a dovedit fatală şi pentru aceasta. Petrică i-a aplicat femeii 20 de lovituri de cuţit. Lama cuţitului s-a înfipt în mandibula acesteia şi s-a rupt.

La plecare, bărbatul a luat cu el un card de magazin găsit în casă. Spre seară, poliţiştii au reuşit să pună mâna pe criminal, iar la audieri şi-a recunoscut faptele. El a fost adus, marţi la amiază, la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru omor deosebit de grav.

Vecinii soţilor ucişi au numai cuvinte de laudă despre aceştia. „El era croitor de meserie şi la orice nuntă mergeam apelam la el pentru că-mi făcea costume foarte frumoase. Amândoi erau nişte oameni deosebiţi. Şi eu am un om de casă, dar îl plăteasc în fiecare seară să nu am probleme cu el", a spus Ionel Lupu, vecin cu victimele.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1