Noul rege al Hollywoodului, un necunoscut uruguayan - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un buget de 300 de dolari i-a fost suficient unui regizor uruguayan necunoscut de 31 de ani, Federico Alvarez, pentru a obţine la sfârşitul lui noiembrie un contract de aur la Hollywood, graţie unui scurtmetraj despre un atac al roboţilor împotriva oraşului Montevideo, devenit un imens succes pe internet.

În mai puţin de o lună, acest regizor de reclame şi specialist în post-producţie a atras atenţia marilor studiouri americane înainte de a semna cu casa de producţie a lui Sam Raimi, "Ghost House". Totul pentru o sumă record de un milion de dolari, de patru ori tariful obişnuit pentru debutanţi, potrivit Variety.

"Mi-au propus un contract atât de mare, încât agenţii mei mi-au spus: «semnează imediat!»", a povestit Federico Alvarez, care va dispune de un buget de 30 de milioane de dolari pentru a turna primul său lungmetraj, o poveste despre o invazie extraterestră.

La originea acestui succes se află un film de cinci minute, intitulat «Ataque de Panico» (Atac de panică), vizionat de 770.000 de ori în patru săptămâni pe site-ul YouTube, în care roboţi gigantici distrug monumente simbolice ale capitalei uruguayene.

"L-am început acum câţiva ani ca un scurtmetraj şi clip pentru «Snake», o trupă locală de rock. La începutul lui 2007 am postat pe internet o primă variantă, însă nu s-a întâmplat nimic", a explicat el.

El a aşteptat sfârşitul anului trecut pentru a relua proiectul, cu noi programe "foarte simple găsite pe internet". A urmat un rezultat uimitor pentru modica sumă de 300 de dolari, fără a număra lunile de muncă în faţa calculatorului.

"Acesta este costul zilei de filmare. Am închiriat un autobuz pentru a transporta 50 de persoane prin oraş. Le puneam să coboare şi să alerge peste tot. Am pus imaginile în calculator şi am aranjat tot", a precizat Alvarez.

Odată postat pe YouTube, impactul a fost imediat. "Încă de a doua zi am primit mailuri de la manageri. Când am văzut că veneau de la Hollywood, nu-mi venea să cred", a adăugat el.

Federico Alvarez fost deja la Los Angeles pentru a face turul studiourilor, aflate în căutare de tinere talente necunoscute, după succesul obţinut de "District 9" al sud-africanului Neill Blomkamp sau de "Paranormal Activity" al lui Oren Peli.

Duminică, el se va întoarce la Los Angeles pentru ca să scrie povestea filmului. Un scenarist de la Hollywood va face apoi ultimele retuşuri.

"Abordarea cinematografică la fi la fel ca pentru «Ataque de Panico». Vreau ceva brut, documentar, serios şi dramatic, cu un element super-fantastic. Detest filmele SF americane în care un personaj îşi petrece timpul făcând glume", a subliniat Alvarez.

Dacă totul se va desfăşura conform planului, filmările vor începe la sfârşitul lui 2010 în Argentina şi Uruguay, iar filmul ar putea fi lansat un an mai târziu.

Mai citeşte:

Un paparazzo român este spaima Hollywood-uluiHollywood-ul i-a făcut frumoşi - FOTOPornostarletă, mai talentată ca Brad Pitt - FOTO/ VIDEO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net