Ne înecăm în praf!

Ultima actualizare:

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB), aproape 70% din poluarea semnalată în Capitală provine din traficul auto, fapt pentru care cele mai expuse zone ale oraşului sunt cele în care media de trecere a autovehiculelor este foarte ridicată.

Staţiile de monitorizare amplasate la Cercul Militar şi pe şoseaua Mihai Bravu (zona Obor) sunt cele care confirmă legătura directă dintre traficul rutier şi poluare. În acest locaţii au fost semnalate depăşiri ale prafului cuprinse între 55 şi 93 micrograme/mc.

Cea mai nepoluată zonă a Capitalei a fost, în luna august, cartierul Titan, unde staţia de monitorizare cu acelaşi nume a înregistrat valori ale PM10 cuprinse între 25 şi 45 micrograme/mc.

La nivelul lunii august, APMB a mai contabilizat o uşoară depăşire a valorilor limită pentru poluanţii de dioxid de azot (NO2) şi ozon în Bucureşti.

Pentru a fi considerată stare de alertă în privinţa poluării, valoarea poluanţilor de NO2 ar trebui să fie de peste 400 micrograme/mc (de la minimul de 217 micrograme/mc), iar cea a ozonului să depăşească 240 micrograme/mc (de la limita de 120 micrograme/mc).

Oficialii APMB recunosc, însă, că la nivelul Bucureştiului se înregistrează frecvent depăşiri ale valorii limită de pulberi în suspensie (indicatorul PM10), în data de 7 august fiind atins punctul maxim, cu o valoare de peste 90 micrograme/mc, la staţia de monitorizare Mihai Bravu.

În cazul în care se va depăşi de 18 ori, într-un an calendaristic, pragul superior de evaluare se va impune întocmirea unui plan de măsuri, se precizează în regulamentul APMB.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net