Ziua Marinei. sărbătorită cu fast de Forţele Navale la Constanţa. Klaus Iohannis participă la festivităţi

iohannis-ziua-marinei-presidency-1.jpg

Klaus Iohannis va participa la festivetăţile prilejuite de Ziua Marinei
Foto: Presidency.ro

Pe 15 august mii de persoane sunt aşteptate la manifestările prilejuite de Ziua Marinei la Constanţa. Cei care participă se vor putea bucura de un program care va dura două ore jumătate şi care va cuprinde diverse exerciţii militare. La eveniment şi-au anunţat prezenţa diferiţi oameni politici, printre care preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Activităţile organizate de Statul Major al Forţelor Navale se vor derula pe faleza din faţa Comandamentului Flotei şi vor începe la ora 10.00. La acestea au anunţat că vor asista preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Conform programului ceremoniilor, după intonarea imnului naţional, discursurile oficialităţilor şi o ceremonie religioasă, va începe spectacolul naval. Oamenii vor putea vedea cu acest prilej nava-şcoală Mircea, cele trei remorchere ale Forţelor Navale, iar evenimentul va continua cu lansarea unor scafandri de la bordul unui elicopter şi cu o secvenţă de luptă împotriva aviaţiei inamice, executată de toate navele din dispozitivul de pe mare, potrivit News.ro. 

fotofondziuamarinei2-1534167988.jpg

De Ziua Marinei vor defila numeroase vase şi vor avea loc defilări

În încheiere, în jurul orei 12.30, toate navele participante vor saluta audienţa printr-o paradă navală, iar Garda de Onoare şi detaşamentele de militari din Forţele Navale Române, împreună cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi din Ucraina, care participă în premieră la sărbătorirea Zilei Marinei Române, vor defila pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Restricţii de trafic 

Între orele 7.00-15.00, traficul rutier va fi restricţionat în zona peninsulară a municipiului Constanţa: intersecţia străzii Traian cu strada Termele Romane până la Poarta 1 Port Constanţa; intersecţia străzii Traian cu Bulevardul Tomis până în Piaţa Ovidiu; prelungirea străzii Traian, pe Valea Portului, până la Poarta 1 Port Constanţa; intersecţia străzii Traian cu strada Negru Vodă şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga.

Ziua Marinei Române 

Ziua Marinei Române a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1902, la Constanţa , în data de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, considerată protectoarea marinarilor. Începând cu anul 2009, data aceasta a fost declarată în mod oficial uan de sărbătoare naţională.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • ziua marinei 155 de ani

    Sâmbătă (15 august) este o zi de spectacol pe malul mării. Marinarii o sărbătoresc pe Sfânta Maria, ocrotitoarea lor. Mii de turiști așteaptă cu nerăbdare ceremonia pregătită de Ziua Marinei, care aniversează 155 de ani.

  • Ziua Marinei Române programată pe 15 august, va fi sărbătorită în acest an cu fast, fiind vorba de anul Centenarului. Festivități ale unităților militare și civile din acest domeniu vor fi organizate începând cu 5 august, în șapte orașe: Constanţa, Galaţi, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă. Anunțul a fost făcut joi 2 august, printr-un comunicat de presă de Statul Major al Forţelor Navale Române preluat de Agerpres. La evenimente vor participa mii de marinari militari, zeci de nave şi numeroase aparate militare de zbor