Ziua Marinei. sărbătorită cu fast de Forţele Navale la Constanţa. Klaus Iohannis participă la festivităţi

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis va participa la festivetăţile prilejuite de Ziua Marinei Foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis va participa la festivetăţile prilejuite de Ziua Marinei Foto: Presidency.ro

Pe 15 august mii de persoane sunt aşteptate la manifestările prilejuite de Ziua Marinei la Constanţa. Cei care participă se vor putea bucura de un program care va dura două ore jumătate şi care va cuprinde diverse exerciţii militare. La eveniment şi-au anunţat prezenţa diferiţi oameni politici, printre care preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Activităţile organizate de Statul Major al Forţelor Navale se vor derula pe faleza din faţa Comandamentului Flotei şi vor începe la ora 10.00. La acestea au anunţat că vor asista preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Conform programului ceremoniilor, după intonarea imnului naţional, discursurile oficialităţilor şi o ceremonie religioasă, va începe spectacolul naval. Oamenii vor putea vedea cu acest prilej nava-şcoală Mircea, cele trei remorchere ale Forţelor Navale, iar evenimentul va continua cu lansarea unor scafandri de la bordul unui elicopter şi cu o secvenţă de luptă împotriva aviaţiei inamice, executată de toate navele din dispozitivul de pe mare, potrivit News.ro. 


    De Ziua Marinei vor defila numeroase vase şi vor avea loc defilări
De Ziua Marinei vor defila numeroase vase şi vor avea loc defilări

În încheiere, în jurul orei 12.30, toate navele participante vor saluta audienţa printr-o paradă navală, iar Garda de Onoare şi detaşamentele de militari din Forţele Navale Române, împreună cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii şi din Ucraina, care participă în premieră la sărbătorirea Zilei Marinei Române, vor defila pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Restricţii de trafic 

Între orele 7.00-15.00, traficul rutier va fi restricţionat în zona peninsulară a municipiului Constanţa: intersecţia străzii Traian cu strada Termele Romane până la Poarta 1 Port Constanţa; intersecţia străzii Traian cu Bulevardul Tomis până în Piaţa Ovidiu; prelungirea străzii Traian, pe Valea Portului, până la Poarta 1 Port Constanţa; intersecţia străzii Traian cu strada Negru Vodă şi intersecţia străzii Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga.

Ziua Marinei Române 

Ziua Marinei Române a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1902, la Constanţa , în data de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, considerată protectoarea marinarilor. Începând cu anul 2009, data aceasta a fost declarată în mod oficial uan de sărbătoare naţională.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net