«În zilele geroase port un costum ca de scafandru»

tedy-89565151.jpg

Tedy Ursuleanu, club colectiv, costum, mana bionica, leo iorga,  George Nicolescu
Mâna bionică pe care a primit-o anul trecut s-a stricat, aşa că Tedy e nevoită acum să se descurce fără ea

Tedy Ursuleanu (29 de ani) a scăpat ca prin minune din ghearele morţii, în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie 2015, din Club Colectiv. A rămas însă cu cicatrici imense, pe mâini şi pe omoplaţi, pe care le protejează de frig cu ajutorul unui costum revoluţionar.

Tedy a văzut moartea cu ochii, în incendiul  din Club Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri. Ea îi mulţumeşte însă în fiecare zi Cerului că a reuşit să scape cu zile şi nu-şi plânge soarta, ca alţii, chiar dacă a rămas cu cicatrici imense pe omoplaţi şi pe gât, iar medicii i-au amputat şase degete, cinci de la mâna stângă şi unul de la mâna dreaptă. Când a reuşit să coboare din pat, după trei luni de spitalizare, în care chirurgii nu-i dădeau prea multe şanse de vindecare, Tedy, de meserie arhitect, a căutat soluţii pentru a-şi face viaţa mai uşoară.

Cum cicatricile imense de pe trup o dor cumplit în zilele geroase, (n.r.- s-au înregistrat în Capitală şi -20 de grade Celsius), ea iese din casă îmbrăcată într-un costum special, ca de scafandru, pe care a dat aproximativ 1.700 de lei: ”În perioada aceasta nu mă despart de mănuşile compresive şi mă dau des cu nişte creme speciale. Dar mi-am luat şi o costumaţie completă pentru acest sezon: cu cagulă, pantaloni, bluză şi guler. Când am treabă, prin oraş, circul ori cu metroul, ori cu taxiul, ca să evit pe cât se poate gerul”, ne-a povestit Tedy.

costum-89202511.jpg

Tedy Ursuleanu, club colectiv, costum, mana bionica, leo iorga,  George Nicolescu
Costumul revoluţionar costă 1.700 de lei

Dar, în această perioadă, ea se mai confruntă cu un necaz: ”Mâna bionică, pe care am primit-o anul trecut, şi care a costat 73.000 de euro, nu o mai port, căci, după ce s-a defectat un deget, am dus-o la reparat”, ne-a mai spus femeia. 

Pe timpul iernii, supravieţuitoarea din Colectiv preferă să stea mai mult în casă şi să picteze. Însă desenele îţi dau fiori pe şina spinării, căci sunt autoportrete de acum. 

Leo Iorga: «Port o geacă cu puf de pinguin, de 200 de lire»

Leo Iorga (52 de ani) se luptă de cinci ani cu cancerul pulmonar şi are interzis de la medici să iasă din casă, în zilele geroase. Dar, cum are de susţinut spectacole şi în aer liber, solistul s-a dotat cu o ţinută călduroasă: ”Mă îmbrac destul de gros în această perioadă. Port pantaloni de schi, o geacă din puf de pinguin, pe care am dat 200 de lire, şi bocanci. Însă îmi iau doar o bluză pe sub geacă, tocmai ca să nu transpir. N-am dat zăpada din faţa casei, căci n-am putere, dar m-a ajutat fiul meu”, ne-a spus Leo.

George Nicolescu: «Soţia mă ţine ca să nu-mi rup picioarele pe gheaţă»

Solistul George Nicolescu (66 de ani), născut orb, se teme să iasă din casă iarna: ”Îmi este frică de gheţuş, iarna îmi dă o stare de nesiguranţă, aşa că stau mai mult în casă. Când e vreo urgenţă, ies alături de soţia mea, care mă ţine de braţ, ca să nu-mi rup picioarele şi mergem doar distanţe mai mici. Nu mă deplasez foarte mult pentru că trebuie să fiu calculat în tot ce fac”, ne-a povestit el. Zilele trecute, artistul s-a întors din Spania: “Am fost la cei doi copii ai mei, stabiliţi acolo. A fost mai bine, cu mult mai cald”, a mai adăugat el. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1