Zi decisivă la PNL! Rămâne sau nu Marian Munteanu candidat la primărie?

Ultima actualizare:

    Marian munteanu este contestat chiar și de unii colegi de partid
Marian munteanu este contestat chiar și de unii colegi de partid

Peste câteva ore, PNL va anunța dacă Marian Munteanu rămâne candidatul partidului la Primăria Capitalei. Marți seară, conducerea PNL a discutat varianta retragerii candidaturii lui Munteanu, potrivit news.ro.

Liderii PNL i-au cerut, marţi, lui Marian Munteanu să îşi clarifice situaţia administrativă legată de participarea sa în diverse firme, asociaţii şi fundaţii, urmând ca miercuri liderii partidului să facă o conferinţă de presă pe tema alegerilor din Bucureşti, au declarat surse din PNL, pentru news.ro.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat, tot marţi, că a avut o convorbire la telefon cu Marian Munteanu pe tema candidaturii acestuia la Primăria Generală.

„Mâine (n.r. astăzi), vom spune mai multe la conferinţa de presă de la ora 18.00 unde va participa şi domnul Munteanu, voi fi şi eu alături de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga”, a adăugat Ionescu-Quintus.

La şedinţa de marți seară a liderilor PNL s-au analizat toate poziţiile legate de candidatura lui Marian Munteanu, inclusive criticile venite din spaţiul public, dar şi rezervele exprimate în interiorul partidului.

Pe 12 aprilie, Biroul Politic Central al PNL a aprobat desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al partidului pentru funcţia de primar general al Bucureştilor. Munteanu devenea astfel a treia persoană pe care liberalii o propuneau în calitate de candidat pentru Bucureşti după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Imediat după anunţul făcut de către copreşedinţii PNL, au apărut şi primii contestatari ai candidaturii. „Nu îl voi susţine pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică”, a scris deputatul Theodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că ideea candidaturii lui Munteanu i-a aparţinut liderului PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, însă acesta a negat ulterior paternitatea ideii.

De asemenea, mai multe ONG-uri au cerut, joia trecută, conducerii PNL să-l retragă pe Munteanu din cauza unor afirmaţii prolegionare făcute în anii 90 şi pe care nu le-a retractat. În replică, liberalii au cerut probe din partea detractorilor candidatului lor.

Duminica trecută, noi acuzaţii de simpatii prolegionare ale lui Marian Munteanu au fost aduse de către Petre Roman care a afirmat că există un articol în revista ”Mişcarea”, din anul 1994, în care Munteanu ar fi afirmat că preşedintele PNL şi premierul I.G. Duca, asasinat de către legionari în 1934, ar fi fost, la rândul său, ”un asasin”.

La rândul său, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a declarat, marţi, pentru News.ro că, în opinia sa, candidaţii liberali la sectoare ar trebui să îşi desfăşoare campania separat de Marian Munteanu, candidatul la Primăria Capitalei, pentru că are puncte de vedere diferite de acesta, în special în privinţa Mişcării Legionare, şi fiecare candidat ar trebui să aibă propria strategie electorală, în funcţie de electorat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net