«Zâmbilici» îşi lansează album de muzică populară

Ultima actualizare:

    Ea e Mădălina,  privighetoarea  din Vladimir
Ea e Mădălina, privighetoarea din Vladimir

Copilă-minune! O fetiţă de 10 ani din comuna gorjeană Vladimir va lansa în la toamnă un album de muzică populară. Potrivit specialiştilor, Mădălina Anuţa are o voce impresionantă pentru vârsta ei. Mai mult, micuţa e as la acordeon şi a obţinut premiul I la Olimpiada Judeţeană de matematică!

Mădălina Anuţa se anunţă încă de la vârsta de 10 ani o stea a muzicii populare! Până acum, puştoaica a participat la peste 200 de festivaluri şi concursuri, având în vitrină aproape 60 de trofee şi premii I câştigate. În curând, ea îşi va lansa primul disc, coordonat de membrii unei asociaţii din Bacău, care au remarcat-o la un festival şi care au decis să-i ofere o sponsorizare. 

„În această vară o să particip la concursuri şi la festivaluri. Voi profita însă şi de vacanţă, mai ales că am câştigat un premiu la un concurs în Tulcea, astfel că voi merge într-o excursie, pe Dunăre, cu vaporul. Va fi o experienţă foarte frumoasă”, se bucură Mădălina. “Am luat un premiu şi la alt concurs: o săptămână în tabără la Muncelu Mic, în Hunedoara“, adaugă, mândră, tânăra artistă.

Când povesteşte despre albumul pe care se pregăteşte să-l lanseze, Mădălina se îmbujorează: „Este o realizare extraordinară. Nu mă gândeam c-o să am şi eu un album. Îmi plac, în primul rând, piesele Mariei Lătăreţu şi ale Mariei Apostol“. De doi ani, copila studiază şi acordeonul, un instrument dificil pentru vârsta ei. „La început a fost mai greu. Claviatura e foarte mare şi trebuia să mă obşinuiesc cu başii. Acum mâna îmi merge foarte bine pe clape. Am fost la câteva concursuri cu acordeonul şi am câştigat, la toate, premiul I“, explică Mădălina. 

Gorjeanca are rezultate foarte bune şi la şcoală, izbutind chiar să ia premiul I la Olimpiada Judeţeană la matematică. „Ador limba română şi matematica. Îmi place şi engleza. Am fost la Bruxelles şi am cântat la Parlamentul European, iar acolo am avut nevoie de engleză“, mărturiseşte ea.   

Mădălina Anuţa se află, de la vârsta de 3 ani, în grija unui unchi. Tatăl ei este şofer, iar mama lucrează ca vânzătoare la un magazin din comuna Vladimir. Gheorghe Dolcu, unchiul fetiţei, îşi aminteşte: „În timp ce mergeam cu nepoţica mea în maşină, ea cânta după radio. Am simţit că are ceva special în glas. Atunci am dus-o la Palatul Copiilor şi talentul ei a fost remarcat“. 

Şi Cristina Olteanu, profesorul Mădălinei, o laudă pe micuţă: „Cântă foarte frumos gorjeneşte. Albumul va cuprinde trei piese proprii, iar restul vor fi melodii gorjeneşti din repertoriul unor interpreţi consacraţi. Piesele proprii sunt compuse de mine, special pentru vârsta ei. Fetiţa cântă despre comuna ei de baştină, Vladimir, despre natură şi despre costumul popular“. Pentru că Mădălina este mereu cu zâmbetul pe buze, profa o alintă „Zâmbilici“. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net