Vreme de iarnă la munte. Când se deschid pârtiile

partie3.jpg

partie munte zapada schi
Instalaţiile de zăpadă artificială vor fi pornite în acest weekend la Poiana Braşov
Foto: Claudia Popescu

Iarna s-a instalat deja la munte, deşi în ţară în ultimele zile s-a simţit o încălzire uşoară a vremii. Instalaţiile de producere a zăpezii artificiale vor fi pornite în acest weekend la Poiana Braşov, în partea superioară a Masivului Postăvarul fiind anunţate temperaturi de minus 7 grade Celsius.

Începe sezonul de schi. În cazul în care vremea va permite, la începutul săptămânii viitoare se vor face depozite de zăpadă astfel încât să se poată începe amenajarea pârtiilor din Poaiana Braşov. 

Potrivit unei informări transmise de municipalitate, au fost finalizate toate pregătirile. Astfel, au fost verificate instalaţiile de transport pe cablu şi au fost făcute reviziile la instalațiile de produs zăpadă artificială şi au fost montate plasele şi saltele de protecţie.

"Putem înzăpezi toate pârtiile cu zăpadă artificială, fără să fim condiţionaţi de nivelul de precipitaţii, ci doar de temperatură", a declarat primarul George Scripcaru.

Loading...

Citește și

  • Ţara noastră are, slavă Domnului, munţi frumoşi şi tot mai multe pârtii amenajate. Iubitorii sporturilor de iarnă au de unde alege. Totuşi, Click! le dă o mână de ajutor şi a realizat, împreună cu Mircea Olaru, ghid de turism la www.enjoytransylvania.ro, un top al celor mai bune 5 pârtii din ţară. Am luat în calcul atât lungimea, calitatea şi gradul de dificultate al pârtiei, cât şi peisajul şi posibilităţile de cazare din zonă.

  • Cele mai frumoase partii de schi din lume

    Staţiunile de schi din Franţa, Elveţia, Austria şi Italia sunt cele mai bune zone din Europa dedicate acestui sport de iarnă, potrivit unui clasament conceput pe baza a şase criterii: preţul biletului pentru o zi de schiat, lungimea pistei, calitatea zăpezii, nivelul de aglomeraţie şi restaurentele din zonă.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1