Vrei să mănânci roșii din grădină? Cultivă-ți-le singur!

6-baza-1-2col-90.jpg

Proiectul dorește să-i implice și pe copii în cultivarea legumelor
Citeste tot despre: 

Acoperișurile, parcările, dar și spațiile verzi de la Kaufland și din curtea școlilor 143 și 136, din Capitală, se transformă în adevărate grădini de legume.

Și tu poți avea parcela ta, într-una dintre cele nouă grădini. Totul este să mergi la magazinele supermarket-ului din Bucureștii Noi, Barbu Văcărescu, Apărătorii Patriei sau Tudor Vladimirescu și să iei legătura cu specialistul Institutului de Cercetare în Permacultură.

Zoom
Prima grădină pe acoperiș este gata la magazinul din Bucureștii Noi

Grădina din Bucureștii Noi este deja amenajată. ”Răsadurile, semințele sunt date de institut și se pot planta roșii, castraveți, dovlecei, fasole, varză, vinete, țelină, plante aromatice și medicinale, căpșuni, dar și plante decorative. Fiecare are grijă de parcelă, iar la final poate pleca acasă cu recolta. Proiectul „Grădinescu” are un rol experimental și educativ pentru copii, dar și de protejare a mediului înconjurător”, au explicat inițiatorii. 

Zoom
Roșiile vor putea fi culese la toamnă

Ideea vine în contextul în care 7 din 10 români practică „grădinăritul pe balcon” din dorinţa de a se bucura de propriile culturi.

loading...
Loading...