«Voia să cumpere voturi cu 8 tone de alimente»

Ultima actualizare:

    Alimentele au  fost confiscate
Alimentele au fost confiscate

S-a dat startul campaniei electorale, dar odată cu aceasta, şi a mitei oferite de candidaţi pentru a-şi determina alegătorii să-i voteze. Dacă ieri, Click! a scris despre candidaţii care au încercat să-şi cumpere alegătorii cu Vitamina C şi papuci din plastic, miercuri, la Târgovişte, au fost confiscate 8 tone de alimente care aveau aceeaşi destinaţie.

Făină, zahăr, mălai, pui congelaţi şi ulei, în cantitate de 8 tone. Asta au confiscat, miercuri seară, comisarii Gărzii Financiare şi Poliţia Economică Dâmboviţa, în urma unui apel telefonic primit la 112.

În depozit se aflau pungi de zahăr, făină, mălai şi baxuri cu ulei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Pungile în care urmau să fie ambalate alimentele erau inscripţionate cu numele candidatului la primărie

simeon stalpnicul png

Alimentele nu aveau acte de provenienţă, iar senatorul Adrian Ţuţuianu susţine că urmau să fie folosite de PDL în campanie, drept mită. „Am fost sesizat că, la unul din sediile care aparţin Primăriei Târgovişte, se încarcă sau se descarcă alimente.Din datele pe care le am, acest spaţiu a fost închiriat prin Direcţia de Asistenţă Socială unei asociaţii non-guvernamentale, ceea ce arată că primarul Gabriel Boriga cunoaşte despre ce este vorba. Pe uşi au fost puse ştampile care sunt ale Asociaţiei Judeţene de Radioamatorism, care aparţine de consilierul PDL Pavel Babeu, candidat la Consiliul Judeţean şi şeful Seriviciului Judeţean care gestionează problema apei în judeţul Dâmboviţa, subordonat lui Florin Popescu, candidat şi el la CJ Dâmboviţa. În zonă a fost identificat un domn Drăgoi, lider al Partidei Romilor Pro Europa, asociat cu PDL. Acest Drăgoi este finul lui Florin Popescu. Toate aceste date ne duc la concluzia că în judeţ, în mai multe locaţii, sunt concentrate sute de tone de alimente, dar şi alte bunuri, care vor fi distribuite în campania electorală din acest an", a acuzat senatorul Adrian Ţuţuianu. Comisarii Gărzii Financiare au pus sechestru pe toată marfa, urmând ca cercetările să fie finalizate în perioada următoare.

„Urmează ca în orele următoare să continuăm cercetările şi să identificăm eventualele fraude, evaziuni fiscale sau alte încălcări ale legii", a spus Bogdan Birtu, şef Garda Financiară Dâmboviţa.

Click!spune

Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat sau o listă de candidaţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, prevede proiectul MAI pentru 2012, pedeapsa în prezent fiind de maximum 5 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net