Vlad Voiculescu, despre ordinul privind carantinarea: Nu a existat niciodată o intenţie de a face ceva pe la spate

Ultima actualizare:

    Restricțiile sunt înăsprite în CraiovaFoto: Mediafax
Restricțiile sunt înăsprite în CraiovaFoto: Mediafax

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, vineri seară, că nu a existat nicio intenţie de a face lucrurile ”pe la spate” în legătură cu ordinul referitor la carantinarea localităţilor. Voiculescu a reiterat ideea că ordinul a fost doar ”un pretext” pentru demiterea sa, anunță News.ro, care citează Digi24.

Vlad Voiculescu a discutat, vineri, la Digi 24, despre ordinul privind modificarea indicatorilor pentru stabilirea carantinei şi a reiterat ideea că acesta a fost doar pretextul pentru demiterea sa şi a Andreei Moldovan.

Vlad Voiculescu susţine că modificarea criteriilor referitoare la carantinarea fost dezbătută cu specialişti timp de două zile, fără a exista obiecţiuni din partea acestora.

”Pot să vă spun că nu a existat niciodată o intenţie de a face ceva pe la spate sau, Doamne fereşte, ceva de genul acesta. Este un demers cât se poate de onest al unui profesionist impecabil, cum este doamna Moldovan, alături de alţi profesionişti”, a declarat Vlad Voiculescu. Acesta a explicat că ordinul de ministru a fost varianta de punere în practică a recomandărilor specialiştilor şi nu era necesar avizul CNSU.

Ordinul a fost publicat marți în Monitorul Oficial

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial. Documentul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu ministrul Vlad Voiculescu. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a afirmat vineri că indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sănătăţii au fost discutaţi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vlad Voiculescu a menţionat că ordinul a fost un pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan din minister, menţionând că nu era nevoie de avizul CNSU, iar dacă cineva ar fi trebuit să îl anunţe pe premier, acela era şeful DSU, Raed Arafat.

Reacția lui Raed Arafat: Grupul tehnico - ştiinţific nu ia decizii şi le execută, propunerile merg la CNSU spre avizare

Raed Arafat a făcut, vineri seară, precizări, într-un mesaj pe Facebook, după ce fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi fostul secretar de stat în minister Andreea Moldovan au afirmat că ştia despre modificarea criteriilor de carantinare, acestea fiind discutate în Grupul tehnico – ştiinţific.

Arafat a precizat că Grupul a fost înfiinţat cu mult înainte de pandemie şi are un Regulament de funcţionare în care se spune clar că deciziile luate nu devin executorii, ci trebuie trimise CNSU pentru avizare.

”Grupul tehnico - ştiinţific nu ia decizii de la sine şi le execută. Deciziile grupului pleacă ca propuneri către CNSU condus de primul ministru unde se dă aprobare sau se pot modifica nişte criterii pe care noi le propunem, în alt sens, pentru a ieşi hotărârea CNSU, iar unele dintre aceste decizii sunt transformate în acte normative cum ar fi Hotărâri de Guvern sau  chiar OUG.  Există la alineatul 6 (din Regulamentul de funcţionare al Grupului Tehnico - Ştiinţific - n.r.) că în situaţii excepţionale sau când e un pericol iminent se pot aplica deciziile Grupului, dar cu informarea CNSU. Nu a fost cazul”, a declarat Raed Arafat. Acesta a adăugat că, în 23 martie, Grupul tehnico - ştiinţific a avut o şedinţă în care s-au discutat criteriile de carantinare, dar nu s-a luat o decizie.

Citește și:

Noi criterii de carantinare a localităților. Andreea Moldovan: "Sunt obiective și pot fi cuantificate"

Vlad Voiculescu, despre numărul morților de Covid-19: Există indicii că sunt raportate ”mai puține decese”

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net