VIDEO Zeci de căprioare au fost găsite moarte

Zeci de cadavre de căprioare şi cerbi, dar şi alte cadavre de animale mici au fost găsite pe un câmp din Arad. Animalele moarte au fost găsite pe un fond de vânătoare, iar reprezentanţii acestuia susţin că de vină ar fi locuitorii din zonă, care au împrăştiat pe câmpuri otravă împotriva dăunătorilor.

Peste 30 de animale moarte au fost descoperite pe fondurile de vânătoare din zona Pecica-Peregu Mare, în judeţul Arad. Tot aici, anul trecut în noiembrie a existat un caz asemănător. Şi atunci, ca şi acum, animalele au murit după ce au mâncat otrava pusă pe câmo pentru rozătoare.

Cadavrele animalelor otrăvite au fost duse la Direcţia Sanitar Veterinară pentru analize. Pe lângă pierdere animalelor, există şi o pagubă materială, care se ridică la aproape o sută de mii de euro.

Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz.

Anchetă s-a deschis şi toamna trecută în cazul celor 50 de animale moarte găsite pe acelaşi fond de vânătoare, dar cazul este tot în faza de cercetare. În urmă cu mai mulţi ani, tot la Arad, dar pe alt fond de vânătoare, au fost găsite peste 150 de căprioare otrăvite. Atunci, cazul a fost închis deşi nu a fost găsit niciun vinovat.

Loading...