Video viral! A scăpat cu viață după ce a băut spirt contrafăcut: „Sunt tare, ce să mai...”

spirt1.jpg

Teodor Sasu
Teodor Sasu era supărat că a băut 4 litri și nu s-a îmbătat

17 oameni au murit săptămânile trecute după ce au băut spirt contrafăcut Sante Med. Un bărbat de 58 de ani din Iași, însă, a reușit cumva să scape cu viață. Bărbatul povestește într-un clip devenit viral că nici lui nu-i vine să creadă cum de a supraviețuit, după ce a băut 4 litri de amestec cu alcool toxic.

Inițial s-a supărat că nu s-a îmbătat

Teodor Sasu este din satul Onești, comuna Plugari. Spune că a primit de la primărie un cadou ce conținea, printre altele, o sticlă de spirt. Seara, a băut o jumătate de litru de rachiu și, pentru că nu i-a ajuns, a pus mâna pe sticla de spirt. „Am amestecat-o cu apă, patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață”, a declarat bărbatul pentru BZI. Inițial, supărarea lui cea mare a fost că nu s-a îmbătat: „Dimineața eram treaz. Am fost supărat că nu m-am îmbătat, că am stricat o jumate de spirt, degeaba, îmi pare rău după el. Eu asta am vrut, să mă îmbăt”, a adăugat el.

spirt2.jpg

Bărbat care a băut spirt
Promite să nu mai pună gura pe spirt

Nici el nu înțelege cum a scăpat cu viață

Când a aflat apoi că cinci vecini de-ai lui au murit după ce au băut același spirt contrafăcut, Teodor Sasu și-a făcut cruce și a mulțumit lui Dumnezeu. Erau oameni cu care a băut cot la cot la masă și îi pare rău de tragedia care s-a întâmplat. Dar nici acum nu poate înțelege cum de el a scăpat cu viață. „Sunt tare, ce să mai... Nu știu cum de am scăpat, sincer... Cred că l-am diluat mai mult, nu știu. Când am mai băut, am pus jumătate de litru de spirt și jumătate de litru de apă. Era mai tare. Acum am pus trei litri, cam mult”, explică el. Întrebat cât de des bea, bărbatul recunoaște că ține și de vreme: când e frumos, merge la lucru, când plouă, stă în casă și bea.

A mai băut spirt până acum, rar, însă după pățania aceasta, promite să nu mai pună gura. „Un pahar de bere, de vin... merge. Spirt, nu prea. Oricum, de acum nu mai pun gura, e otravă. Nu-mi mai trebuie nimic, nu mai pun gura. Mie mi-au spus că e dezinfectant, că e bun pentru frecție ceva, dar eu am băut”, mai spune bărbatul.

Rachiul i-a salvat viața

Faptul că acest bărbat din Iași a scăpat cu viață după ce a băut alcool metilic nu este o întâmplare. Pare incredibil, dar fost salvarea lui a fost chiar faptul că înainte a băut rachiu. „Putem spune că bărbatul a avut noroc că a consumat alcool etilic inițial, iar mai apoi alcool metilic găsit în Sante Med. Poate fără să știe, el a luat antidotul. Alcoolul etilic blochează metabolismul alcoolului metilic și favorizează eliminarea. Însă este important de știut că alcoolul metilic este un lichid extrem de toxic. Doza letală este de doar 30 ml”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, medic specialist primar urgenţe – toxicologie.

17 persoane, dintre care 15 ieșeni, au murit până acum după ce au consumat spirt contrafăcut Sante Med care, în loc de alcool etilic, conținea alcool metilic, o substanţă otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum. Cei care au pus pe piață produsul sunt doi cetățeni arabi, cercetați acum de autorități. Spirtul contrafăcut a ajuns în Iaşi în luna aprilie 2020, atunci când cei doi cetăţeni arabi au vândut marfa unui afacerist local. Acesta din urmă are un punct de desfacere într-un centru comercial din Iaşi. De acolo, pentru câţiva lei sticla, în luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute în satele din judeţul Iaşi. După ce au început să apară decesele, afaceristul ieșean a retras și predat Poliției aproape 200 de sticle de spirt.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1