VIDEO Valeriu Gheorghiță, despre rata de fatalitate la persoanele vaccinate și nevaccinate

valeriu-gheorghita.png

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, din totalul de 89 de decese înregistrate la persoane vaccinate împotriva COVID-19, 77 primiseră doar prima doză, iar restul fuseseră vaccinate şi cu doza a doua.

"Practic, rata de fatalitate la persoanele cu COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2%, iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, explică Valeriu Gheorghiţă.
"S-au înregistrat şi decese la cazurile care au făcut infecţie cu SARS-CoV-2 la un interval de timp după vaccinare. Pentru cei care au fost diagnosticaţi cu infecţii SARS-CoV-2 după prima doză, timpul mediu era de 10-11 zile de la prima doză, ceea ce înseamnă că era în fereastra de apariţie a anticorpilor, practic nu apăruseră încă anticorpii protectori de după prima doză, deci practic erau persoane care din punctul de vedere al riscului este similar cu o persoană nevaccinată. Iar în ceea ce priveşte persoanele care au fost diagnosticate cu infecţie SARS-CoV-2 după ce au primit cea de-a doua doză, procentual era un număr foarte mic”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă susținută marți, 30 martie. 

Rată de fatalitate de 100 de ori mai mare pentru cei nevaccinați

Acesta a menţionat că, din totalul de 89 de decese înregistrate la persoane care au primit serul împotriva COVID-19, 77 primiseră doar prima doză. "Din cele 89 de decese doar 12 persoane erau din cei care fuseseră diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 după cea de-a doua doză, ceea ce înseamnă că după cele două doze beneficiile sunt mult mai mari. Însă analiza efectuată de noi pe rata de fatalitate arăta o reducere de cel puţin o sută de ori a riscului de deces la o persoană vaccinată comparativ cu persoanele nevaccinate. Practic, rata de fatalitate la persoanele cu COVID care aveau în istoric vaccinare era de circa 0,2% iar la persoanele care erau nevaccinate era de 2,4%”, a explicat medicul.

Citește și:

Când va fi posibilă vaccinarea prin intermediul medicilor de familie. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Dinu Săraru s-a vaccinat anti-Covid. Scriitorul are 89 de ani

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5