VIDEO Probleme pe şantierul autostrăzii

Ultima actualizare:
image

Alunecările de teren le creează probleme serioase constructorilor de pe şantierul autostrăzii Lugoj - Deva. Au fost luate măsuri pentru stabilizarea versantului de la Şoimuş, dar până acum fenomenul nu a fost stopat.

Firma care execută lucrările şi Ministerul Transporturilor susţineau că acest tronson de 22 de kilometri va fi finalizat până la sfârşitul acestui an. Cu toată mobilizarea de forţe din teren acest lucru pare greu de crezut, spun cei care circulă zilnic prin zonă.

 Alunecarea de teren a avut loc în urmă cu două săptămâni pe celebrul deal al Liliecilor, acolo unde se lucrează intens. Din fericire, atunci când s-a produs surparea, în zonă nu se aflau nici muncitori, nici utilaje. La vremea respectivă, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spuneau că alunecarea de teren este de mici dimensiuni şi nu a afectat corpul autostrăzii. Acum, cei care lucrează la lotul 4 în această zonă au montat plase speciale care să ţină solul pe versant, dar încă nu au atacat zona unde s-a produs surparea. Şoferii care fac naveta prin zonă nu cred că termenul de finalizare al lucrării va fi respectat.

Alţi conducători auto, care văd mobilizarea de forţe de la faţa locului, sunt mai optimişti. În prezent peste 400 de muncitori şi zeci de utilaje acţionează în zonă.

Estimările ministerului transporturilor care spuneau că tronsonul de 22 de kilometri va fi predat până la sfârşitul acestui an nu au ţinut cont şi de această alunecare de teren. Lucrările de excavare a dealului au fost întârziate cu doi ani după ce organizaţiile de mediu au sesizat existenţa unei peşteri cu o specie rară de lilieci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net