VIDEO Mâncăruri ca-n vremuri medievale

Locul în care s-a născut Mihai Viteazu a devenit o bucătărie uriaşă, în aer liber, la cea de 8a ediţie a festivalului-concurs culinar La casa Tudorii. Pasionaţii de gastronomie au putut pregăti preparate tradiţionale zonei, după reţete ştiute doar de cei mai bătrâni localnici.

Astfel, chifteluţele din mere, ciulamaua de caise cu pui şi placinta cu peşte au fost doar câteva dintre atracţiile publicului pofticios.
Evenimentul la care au participat peste două mii de oameni a avut loc la Baza de Cercetare şi expunere Muzeală Oraşul de Floci, chiar pe situl arheologic al oraşului medieval de lângă Giurgeni, Ialomiţa. În ceaune au fiert la foc domol, printre altele, pastrama de berbecuţ, varza cu cârnaţi afumaţi şi fasolea cu ciolan, toate pregatite după reţete vechi din timpul voievodului.
Evident, mirosul îmbietor i-a atras imediat pe pofticioşi.
Organizatorii festivalului au vrut să le reamintească localnicilor de însemnătatea meleagurilor pe care ei trăiesc.Festivalul Culinar la casa Tudorii poartă numele mamei voievodului, despre care istoricii spun că s-a născut acum 460, la Târgu de Floci.

 

Loading...