VIDEO Eminescu s-a renăscut din zăpadă

Bustul lui Mihai Eminescu a fost sculptat în zăpădă, pentru a şasea oară, în curtea interioară a unor blocuri dintr-un cartier gălăţean. Autorul, un pensionar care şi-a facut o pasiune din a sculpta din zăpadă diferite personalităţi, a avut câteva dificultăţi în acest an, din cauza zăpezii care nu a fost de cea mai bună calitate. Oricum, după mai multe încercări, a reuşit o capodoperă.

Şi în acest an bustul din zăpadă a poetului Mihai Eminescu a fost risicat de pensionarul de 75 de ani din Galaţi. Aproape 3 zile a muncit vârstnicul ca să îl termine.

Petru Darie a recurs pentru inspiratie la filmele de pe internet.

Statuia are ataşat un steag pe care scrie ,, taiască naţia română", adică salutul pe care îl adresa Eminescu colegilor, atunci când intra in readacţia ziarului Timpul.

În Galaţi există şi prima statuie a lui Eminescu din România, ridicată în 1911. În ultimii ani, în preajma zilei de 15 ianuarie statuia a fost vandalizatăSP. Acum este intactă, dar tot degeaba. Ceremoniile care se ţineau odinioară în faţa ei nu vor mai avea loc în acest an, din cauză că parcul în care se află este închis pentru reabilitare.

 

Loading...