VIDEO Copii spitalizaţi din cauza drogurilor

Opt copii au ajuns la spital din cauza drogurilor! Trei dintre ei sunt elevi la un liceu din Tulcea şi se pare că au consumat etnobotanice, spun medicii care i-au consultat şi i-au văzut că aveau stări de greaţă şi halucinaţii.

Conducerea şcolii încearcă să afle dacă cei mici s-au drogat în timpul orelor. Şi la Iaşi au fost probleme. Cinci fete de la un centru de plasament au fost duse la Spitalul de Copii, iar doctorii spun că s-au intoxicat cu substanţe halucinogene.
Cele cinci fete, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, despre care se crede că s-au drogat, sunt internate la un centru de plasament din Iaşi. Poliţiştii verifică acum de unde au avut ele substanţele interzise.
Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au început o anchetă, iar până acum au stabilit că fetele au fumat o ţigară care conţinea substanţe etnobotanice.
Şi la Tulcea medicii au rămas stupefiaţi când trei elevi de la Liceul ''Constantin Brătescu'' din Isaccea au ajuns la spital, cu halucinaţii. Şi ei se drogaseră, într-una dintre pauze. Specialiştii ne avertizează că acest fenomen scapă de sub control.
În acest moment, statisticile arată că vârsta la care copiii încep să se drogheze este de 13 ani. În anul 2016, 329 de copii cu vîrsta cuprinsă între 11 şi 18 ani, au ajuns la spital din cauza consumului de droguri. Asta înseamnă 10% din totalul persoanelor admise la tratament din cauza consumului de droguri.

 

loading...
Loading...