VIDEO Clipul care explică în doar 30 de secunde de ce a apărut Omicron, noua variantă COVID

Ultima actualizare:

    Originea COVID-19 ar putea rămâne un misterfoto: Pixabay
Originea COVID-19 ar putea rămâne un misterfoto: Pixabay

Specialistul în Sănătate publică Răzvan Cherecheş a publicat pe rețelele de socializare un filmuleț de doar 30 de secunde în care se explică, simplu și pe înţelesul tuturor, de ce noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, Omicron, a apărut în Africa de Sud, ţară cu rata de vaccinare scăzută, de circa 7%.

De ce a apărut Omicron, noua variantă a virusului SARS-CoV-2

„Noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către ţările bogate (România face parte din acest grup). Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 7%. Distribuţia vaccinurilor va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică!”, a explicat specialistul în Sănătate Publică de la Universitatea Babeş-Bolyai, Răzvan Cherecheş.

„Rata de creştere pentru noua tulpină Omicron este incredibilă”, mai scrie Cherecheş. „Dacă datele iniţiale se confirmă - noua tulpină este de 5 (cinci) ori mai infecţioasă decât Delta - creştere 500% mai mare. Sper cu disperare să nu se confirme datele iniţiale ... dacă are şi potenţialul de a evada imunologic (nu mai suntem protejaţi de infecţia anterioară sau vaccinuri), ajungem din nou în punctul 0 ...”, a mai spus acesta.

De asemenea, expertul a explicat şi care ar fi paşii următori în legătură cu noua tulpină: „Aşteptăm rezultatele testelor privind efectul vaccinurilor asupra tulpinii - cam în 2 săptămâni ar trebui să avem primele rezultate. Continuăm să ne vaccinăm - tulpinile suferă mutaţii în populaţia de persoane nevaccinate + vaccinurile reduc simptomele severe şi decesele. Transmiterea este prin aer şi la această tulpină.. Continuăm cu măştile, ventilaţia, distanţarea, testarea rapidă în masă - extindem şi întărim utilizarea certificatului verde ca să îi protejăm pe cei nevaccinaţi de infecţie.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net