VIDEO. Ce metodă incredibilă a găsit Poliția pentru campania antialcool

Ultima actualizare:

    Alcoolul nu te face marefoto: campanie Alcoolul nu te face mare
Alcoolul nu te face marefoto: campanie Alcoolul nu te face mare

Tot mai mulți tineri ajung să consume alcool, iar urmările sunt grave. Adolescenții ajung la spital ca urmare a unor afecțiuni medicale cauzate de băuturile alcoolice, ori devin victimele abuzurilor sau ale unor accindete rutiere. An de an, autoritățile încearcă să conștientizeze oamenii cu privire la acest risc. Acul acesta, poliția a găsit o metodă inedită pentru a atrage atenția asupra consumului de alcool în rândul adolescenților.

Consumul de alcool este strict interzis în cazul minorilor din cauza efectelor alcoolului asupra sănătății fizice și psihice a acestora. Spre deosebire de adulți, minorii sunt mai vulnerabili și nu tolerează la fel de bine alcoolul, dat fiind că atât organismul lor, cât și psihicul sunt în dezvoltare.

Consumul de alcool ocazional sau mai rău, cel excesiv, pot avea consecinte grave pe termen scurt și lung asupra minorilor. Mai mult, diverse studii au arătat că, în cazul minorilor, consumul de alcool, chiar și în cantități mici, creste riscul de dependență. Dacă vârsta de consum inițial este 14 ani, riscul să se dezvolte o dependență  de alcool este de 4-5 ori mai mare, decât dacă vârsta de consum inițial este 19 ani.

În România, consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat. Studiile arată că aproximativ  42% dintre minorii români cu vârste cuprinse între 14-18 ani au consumat alcool cel puțin o dată, procentul fiind mai mare în rândul băieților și în rândul minorilor din mediul urban.

”Alcoolul nu-i face pe minori mari la fel cum Snapchat-ul nu le face pe mame mai tinere și nici trap-ul nu-i face pe tați mai cool.

Așadar, cel mai bine e să fim sinceri cu noi și să nu ne lăsăm influențați de percepții, anturaj și trenduri, mai ales când acestea pot avea efecte negative asupra sănătății”, scrie în prezentarea campaniei de pe site-ul alcoolulnutefacemare.ro.

”Trupa de tați Satra D.A.D.Z. dă puțin cringe în boxe cu misiunea de a te convinge că alcoolul nu îți aduce sosul de care ai nevoie pentru o adolescență memorabilă” mai scriu inițiatorii campaniei.  

Iată care sunt efectele consumului de alcool pe termen scurt

• răspunsuri încetinite la stimuli din mediul ambiant

• scăderea coordonării;

• poate conduce la unele tulburări cognitive, ceea ce poate afecta

procesul de învățare și performanțele școlare;

• scăderea capacităţii de a gândi limpede și de a lua decizii;

• distorsionarea capacității de percepere a emoțiilor și gândirii;

• alterarea memoriei;

• senzația de vomă sau respirația urât mirositoare;

Efectele pe termen lung ale consumului de alcool

• tulburări ale vederii și auzului;

• risc crescut de accidente;

• dificultatea de a merge sau de a sta în picioare;

• pierderea cunoştinţei;

• comă.

Mai mult, la vârsta adolescenței, consumul de alcool poate avea efecte chiar mult mai grave pe termen lung!

Creierul adolescentului se află în plin proces de dezvoltare, cele mai importante modificări având loc la nivelul lobului frontal și al hipocampului. Aceste zone sunt asociate cu motivația, controlul impulsivității și dependența.

O neurotoxină, alcoolul poate împiedica buna funcționare a creierului, afectând modul în care organismul tău asimilează vitamina B.

Importantă în combaterea stărilor de depresie și în păstrarea unui tonus bun al organismului, vitamina B este vitală și în menținerea sănătății și performanțelor creierului, se arată în ghidul adolescentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net