VIDEO Bătrâneţe în mizerie

Un azil de bătrâni din Timiş a fost închis de autorităţi, după ce s-a descoperit că oamenii erau ţinuţi acolo nespălaţi şi în condiţii inumane: lenjerii murdare, pereţi mucegăiţi, fără sală de mese şi o singură baie.

Trist este că oamenii care locuiau acolo şi care plăteau chiar şi două mii de lei lunar sunt atât de bolnavi, încât nici măcar nu şi-au dat seama cât de gravă este situaţia. Cu toţii au fost luaţi cu ambulanţele şi mutaţi la Spital.

11 bătrâni eau internaţi în azilul privat de la Liebling, din judeţul Timiş. Într-o casă de tip vagon, unii dintre ei erau imobilizaţi erau la pat, alţii sufereau de diverse afecţiuni. Niciunul nu a îndrăznit, însă, vreodată, să se vaite.

Totuşi, în urma unui control OPC s-a descoperit că mâncarea pentru aceşti bătrâni era gătită într-o bucătărie improvizată şi că vasele se spălau într-un lighean. Inspectorii au găsit şi escremente de şoareci, semn că rozătoarele erau peste tot.

Toţi cei 11 bătrâni au fost preluaţi cu autospecialele pompierilor şi duşi la Spitalul din Deta.

Azilul de la Liebling a fost deschis anul trecut şi nu avea autorizaţie de funcţionare. Orcium încă de luna trecută avea activitatea suspendată, în urma unui control DSP Timiş. Acum, azilul a fost închis, iar proprietarul urmează să fie amendat.

Loading...