Victor Ponta: „Turcia este o țară de cetățeni adevărați”

Ultima actualizare:

    Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul
Victor Ponta laudă regimul lui Erdoganfoto: arhivă Adevărul

Fostul premier Victor Ponta a reacționat pe Facebook după tentativa de lovitură de stat din Turcia, care s-a soldat cu lupte în stradă și cel puțin 60 de morți. Politicianul a criticat „propaganda internațională și românească”, care „manipulează” informațiile.

„Noaptea trecută Turcia a arătat că este o țară de cetățeni adevărați (nu inculți și manipulați cum îi tot prezintă propaganda internațională și românească”.

Oameni mândri și demni, care au curaj să se lupte cu mâna goală contra tancurilor pentru țara lor. După decembrie 1989 mai vedeți români gata să lupte unei lovituri de stat? În Turcia, politica nu trece niciodată dincolo de interesul Turciei și mândria națională. Toți liderii politici din opoziție, deși în urăsc sincer pe Erdogan, au ieșit imediat cu declarații de susținere pentru Președintele și Guvernul legitimat prin vot democrati. Turcia are instituții de forță, cum le numește propaganda noastră. Liderii lumii democratice, în frunte cu Obama și Merke, au dat imediat mesaje clare de susținere pentru președintele Erdogan, deși cu siguranță nu agreează deloc independența și naționalismul acestuia. Încă o dovadă că SUA și Europa respectă țările și politicienii legitimi și curajoși, nu slugile obediente. Când un lider politic (adică Erdogan) cheamă oamenii în stradă să lupte cu mâna goalî contra armatei și milioane de oameni îl ascultă, fie susținători, fie oameni care nu îl plac, dar care cred acum că are dreptate. Poate înțelegem că ce ne minte pe noi propaganda oficială despre acel lier și acea țară este o manipulare clasică. Sper doar că Turcia și poporul său extraordinar să treacă cu bine și peste acest moment tragic! Iar noi să învățăm din nou ce înseamnă mândrie națională și unitate pentru libertate și drepturi fundamentale”, a scris Victor Ponta, pe contul său oficial de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net