Victor Ponta și Dan Șova, achitați în dosarul Rovinari - Turceni

ponta-si-sova-465x390.jpg

Acuzele formulate de procurorii DNA împotriva lui Victor Ponta și a lui Dan Șova nu i-au convins pe judecători

Fostul premier Victor Ponta a fost achitat, joi, în primă instanţă, în dosarul Rovinari – Turceni, anunță antena3.ro. El era judecat alături de fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. Instanţa supremă a amânat până acum de cinci ori pronunţarea sentinţei în acest dosar

La rândul său, Dan Şova a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.
„Astfel, la 30 august 2007, între SCA 'Şova şi Asociaţii', reprezentată de Şova, şi Cabinetul Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel', reprezentat de Ponta, s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenţia s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenţie s-a prevăzut ca pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar avocatul Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 de euro pentru care va emite o factură lunară. Prin procesul-verbal din 29 octombrie 2007, inculpaţii au hotărât suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta pentru octombrie 2007 (lună în care Şova s-a înţeles cu Cristea Dumitru să încheie un contract de asistenţă juridică prevăzut cu comision de succes)”, se arată în rechizitoriul DNA, citat de antena3.ro

Loading...
 
 

Citește și

 • victor ponta dosar iccj respingere

  Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, cererile și excepțiile formulate de avocații lui Victor Ponta și Dan Șova în dosarul „Turceni – Rovinari”, relatează Agerpres. Judecătorii au stabilit, astfel, că probele administrate de procurori sunt legale.

 • Alegerea noului lider PSD a fost un meci pe viaţă şi pe moarte între taberele lui Geoană şi Ponta. Congresul de ieri a adus surprize şi regrupări de echipe. Mircea Geoană a declarat că nu va contesta rezultatul.

 • dan sova, DNA, audieri, rovinari

  Fostul ministru Dan Şova a venit, azi dimineaţă, la DNA. El a fost audiat într-un dosar privind contracte ale firmei de avocatură ”Şova şi asociaţii” cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

 • Victor Ponta si Dan Sova, au fost chemați vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un nou termen în dosarul ”Turceni-Rovinari”. Amândoi sunt acuzați de fapte de corupție săvârșite în urmă cu nouă ani. Potrivit digi24.ro, judecarea cauzei a fost amânată pentru 14 octombrie, când a fost solicitată audierea copreședintelui PNL, Alina Gorghiu.

 • dna arestare dan sova

  DNA cere lui Dan Șova în dosarul Rovinari. Acesta și avocatul său ar fi falsificat și distrus probe la dosarul aflat pe rol la Direcția Națională Anticorupție.