Victor Ponta, audiat la DNA în calitate de martor

Ultima actualizare:

    Victor Ponta are mai multe dosare deschise la DNA
Victor Ponta are mai multe dosare deschise la DNA

Fostul premier al României, Victor Ponta, a fost chemat în această dimineață la DNA Oradea pentru a da declarații în calitate de martor într-un dosar de corupție. El a fost audiat în dosarul șefului PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv pentru că s-a folosit de funcția și poziția în partid pentru a-și pune apropiații în posturi-cheie la Direcția de Finanțe Publice Satu Mare.

UPDATE: Ponta, sărac în declarații la ieșirea de la audieri

Fostul premier nu a făcut prea multe afirmații la ieșirea din sediul DNA Oradea. Acesta s-a rezumat să răspundă laconic la întrebarea dacă l-a ajutat pe Ovidiu Silaghi să scape de închisoare. „Pot eu să scap pe cineva?”, a răspus fostul premier, după care s-a urcat în automobilul VW care-l aștepta la ieșirea de la audieri.

Procurorii DNA i-au cerut explicații lui Victor Ponta în legătură cu legăturile sale în dosarul Govor. Numele fostului premier apare în referatul de arestare a lui Mircea Govor, împreună cu cel al lui Liviu Dragnea. Anchetatorii încearcă să înțeleagă legătura dintre fostul premier și celelate personaje amintite în dosar, printre care se numără fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chițoiu, și preşedinele ANAF, Gelu Diaconu. Potrivit anchetatorilor, Mircea Govor ar fi încercat să intervină pe lângă aceștia pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie de la Direcţia de Finanţe Publie Satu Mare. Govor nu s-a limitat doar la acești doi actori, ci a căutat să înduplece persoane de la un nivel mult mai înalt: fostul ministru al transporturilor, Ovidiu Silaghi, și actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Pe 17 decembrie 2015, Dragnea a fost și el chemat la DNA pentru a furniza informații referitoare la demersul lui Govor. „Am fost chemat să dau o declarație de martor în dosarul lui Mircea Govor, lucru pe care l-am și făcut și am ieșit. (...) Tot ceea ce am avut de spus am spus în fața procurorului, ca martor, în această calitate. Nu mai declar nimic în plus”, a declarat el la vremea respectivă.

În probatoriul administrat instanței, procurorii au prezentat niște înregistrări telefonice din care reiese că Mircea Govor a fost implicat direct în salvarea de la închisoare a lui Ovidiu Silaghi. În 2014, Govor a intervenit pentru lansarea acestuia în cursa electorală pentru un post de parlamentar. Scopul urmărit, spun procurori, a fost acela de a îngreuna procesul de urmărire penală într-un dosar instrumentat de DNA. Iată dicuțiile telefonice incriminatorii:

Mircea Govor: Ai văzut pe Ovidiu l-am salvat, l-am adus la PSD. Interlocutor: Da.Mircea Govor: Astăzi era arestat. Interlocutor: Nu.Mircea Govor: Nu, că nu! O avut mandat, cum adică! Interlocutor: Da era nicăieri, vorba aia.Mircea Govor: Și i-am întins o mână mă, care o fost dușmanul meu de moarte, mă! (…), eu puteam dansa aici cum am vrut și îl puneam… să voteze invers. Interlocutor: Și aia se poate. Se putea, da!Mircea Govor: Și puteam zice, bă ungurii îs majoritari acolo, bă asta s-o întâmplat ce să fac… nu sunt golan, mă!…l-am salvat. Și nevastă-sa o avut atâta bun simț și m-am simțit bine și o venit Ariana și mi-o mulțumit. Chiar o zis, domnule, ești corect! (…)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net