Victor Costache: Strategia de luptă împotriva coronavirusului este una de tip militar. Ne situăm mult sub ”linia roșie”

Ultima actualizare:

    Doctor cardiolog Victor Costache, ministrul Sănătății
Doctor cardiolog Victor Costache, ministrul Sănătății

Numărul pacienților de coronavirus în România a explodat, în ultimele zile, însă este încă mic, în raport cu alte state europene. Cele mai multe cazuri confirmate sunt ”de import”, potrivit ministrului Sănătății, Victor Costache. El spune că strategia de luptă împotriva coronavirusului este una de tip militar, iar miniștri au luat măsuri similare celor din China, chiar adcă ne situăm mult sub ”linia roșie” a îmbolnăvirilor.

Victor Costache, ministrul Sănătății, a explicat, luni seară, la Antena 3, că numărul cazurilor de infecție cu coronavirus pe teritoriul României este încă mic, iar 90% dintre cazurile confirmate sunt "de import" și, în prezent, "suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar".

Ministrul a precizat că România se situează mult sub ”linia roşie” privind cazurile de coronavirus, astfel că ”suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”. De asemenea, a spus că în faza a treia, în care speră să nu ajungem, se vor monta spitale mobile în Capitală.

”Ceea ce vrem, prim măsurile de prevenţie pe care le luăm, cu oprirea zborurilor, reducerea traficului, blocarea activităţilor sociale, este să rămânem mult sub acest prag roşu. Noi acum suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. Dar, de aceea, suntem proactivi şi acesta este punctul forte al Guvernului Orban, echipa de miniştri a fost proactivă, a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China şi avem încă un număr mic de pacienţi dar care se distribuie uniform pe teritoriul României deoarece a fost acest aflux de cetăţeni care s-au întors în România, 90 la sută din cazuri au fost cazuri de import”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la Antena 3, marţi seara, potrivit news.ro.

Strategia este una de tip militar şi cuprinde trei faze.

Ministrul a mai precizat că ”strategia de luptă este una de tip militar, este o bătălie logistică şi reuşim împreună să organizăm baza de date. Acum avem tot ce ne trebuie pentru spitalele de fază unu, toate spitalele de boli infecţioase din ţară. Sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2200 de pacienţi. În faza. doi vom trece pe spitalele de fază doi, se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi. La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi cele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”.

Însă ministrul Sănătăţii a mai explicat că la faza a treia, în cazul în care se va ajunge la aceasta, în Bucureşti vor fi montate spitale mobile.

”La nivelul Bucureştiului vom veni cu soluţii intermediare, cu spitale mobile. Trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, identificăm amplasamente în proximitatea spitalelor de boli infecţioase. Trebuie să fim cu un pas înaintea bolii. Aceste spitale sunt o structură tip container - cort, folosită pe teatrele militare foarte mult”, a mai explicat ministrul.

În România au fost confirmate 217 cazuri de infectare cu coronavirus. Cele mai multe dintre acestea sunt în București, Hunedoara și Timiș.

Citește și:

5 mistere despre virusul care a schimbat lumea. Când vom avea vaccin, când scăpăm, câți ne vom îmbolnăvi

România, în stare de urgență. Măsurile care se vor aplica gradual, dacă se agravează situația. S-ar putea închide anumite locuri publice

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net