Viața acestei tinere mame costă 60.000 de euro! Să o ajutăm să învingă cancerul, pentru a nu-și lăsa fetițele orfane!

simina_pe_vremea_cand_cancerul_nu_era_o_amenintare.jpg

Simina caz umanitar
De cinci ani, Simina Alina Lospa se luptă cu o boală cruntă, cancerul
foto: arhiva personală

Simina Alina Lospa are 38 de ani, două fetițe superbe și un nenorocit de cancer, care de 5 ani încoace îi face viața un calvar. Este divorțată, își crește singură copilele, s-a pensionat pe caz de boală și primește lunar de la stat 400 de lei. Prețul vieții sale este însă mult mai mare, mai exact 60.000 de euro, sumă imposibil de suportat de către oamenii dragi care-i sunt alături.

Pentru că vârsta unei mame nu se mai măsoară în ani, ci în clipe petrecute alături de copiii ei, Simina respiră în fiecare secundă cu gândul la Alexandra (14 ani) și la Raisa (8 ani), fetițele ei dragi. Viața le-a dat, însă, o lovitură grea în 2010, când la vârsta de 33 de ani, Simina a fost diagnosticată cu neoplasm mamar (cancer la sân). Au urmat ședințe chinuitoare de radioterapie și chimioterapie, iar trei ani mai târziu, în 2013, Simina și-a făcut histerectomie la cerere, adică a ales să-i fie scos uterul, pentru că analizele medicale au indicat o predispoziție și pentru cancer uterin și ovarian.

A fost dusă de urgență la un spital din Turcia

simina_la_acibadem_1.jpg

Simina caz umanitar
Simina (38 de ani) se luptă cu cancerul. În acest moment, se află la spitalul Acibaden, din Istanbul, singurul unde a găsit speranța că viața ei poate fi prelungită
foto: arhiva personală

 

Liniștea a durat, însă, numai doi ani. Luna trecută, în martie, un diagnostic crunt a căzut ca un trăsnet supra femeii. Din nou, același cuvânt înspăimântător, pe care nimeni nu dorește să-l audă: cancer. Siminei i-a recidivat boala, de data aceasta la ficat și la sistemul osos. Acum, cei dragi ei duc o luptă contracronometru ca să o salveze.

Speranțe există și au fost confirmate de către medicii turci de la Spitalul Acibadem, din Istanbul, acolo unde Simina se află deja internată. Se spune că viața unui om este neprețuită, ei bine, a Siminei costă 60.000 de euro, sumă care i-ar asigura o șansă reală în lupta pe care o are de dus. Și pe care trebuie să o câștige pentru fetele ei, Alexandra și Raisa. Familia a vândut tot ce se putea, prietenii le-au sărit în ajutor, însă cele patru zerouri încă sunt greu de atins, motiv pentru care s-a născut acest strigăt disperat, de ajutor.

Istoricul bolii și documentele medicale

 • Simina caz umanitar
  Boala Siminei a recidivat și cele mai recente analize au ieșit foarte prost
  foto: arhiva personală
 • Simina caz umanitar
  In ultimii ani, Simina a stat numai prin spitale și pe la laboratoarele de analize medicale
  foto: arhiva personală
 • Simina caz umanitar
  După doi ani în care a crezut că a scăpat de cancer, Simina a ajuns din nou la spital, din cauza unei pneumonii
  foto: arhiva personală
 • Simina caz umanitar
  Simina a ajuns la spitalul „Acibaden” din Turcia și are nevoie de 60.000 de euro pentru tratament
  foto: arhiva personală
 • Simina caz umanitar
  Dacă va strânge banii necesari tratamentului, Simina ar putea fi salvată
  foto: arhiva personală
 • Maximize

1/5

„La începutul lunii martie, Simina s-a internat la Victor Babeș să trateze o pneumonie, asta după ce a fost plimbată cu ambulanța la trei spitale, pentru că nici unul nu a vrut să o primească. A stat trei săptămâni în spital, unde a urmat tratamentele respective, iar la două zile după externare a ajuns la Spitalul Universitar. Din cauza antibioticului foarte puternic și a tratamentului cu hidrocortizon, hemoglobina i-a scăzut alarmant de mult, valoarea fiind 8,3. Imunitatea era astfel la pământ, mai ales că are la activ o operație de cancer la sân și o histerectomie”, ne-a povestit sora Siminei.

„Ajunsă la Universitar, i s-au făcut transfuzii de sânge din cauza anemiei și computer tomograf, constatându-se că are metastaze la ficat și la oase. Duminica trecută (la 5 aprilie)), eu am vorbit la clinica Acibadem, în Turcia, am făcut o programare de urgență, iar marți (7 aprilie), Simina a și plecat acolo. Au fost foarte prompți cei de la clinică. I-au făcut analize de sânge, biopsie la ficat, iar rezultatul acestei biopsii îl vom avea luni (13 aprilie). În ziua următoare, adică marți (14 aprilie), îi vor face încă un computer tomograf și tot atunci va începe prima ședintă de chimioterapie”, ne-a povestit sora Siminei.

Trebuie să-și crească singură fetițele

simina_cu_fetele_raisa_si_alexandra.jpg

Simina caz umanitar
Simina are două fete, Alexandra (14 ani) și Raisa (8 ani), de a căror educație se ocupă singură
foto: arhiva personală

 

Și mama frumoasei tinere și-a adunat toate puterile ca să lupte pentru copila ei, dar și pentru cele două nepoțele, pe care nu și le imaginează crescând orfane. „Am vândut tot ce aveam ca să o putem salva, pentru că nimic nu este mai trist pe lume decât atunci când cei mai în vârstă îi înmormântează pe cei tineri. Mai ales că are două fetițe, pe care trebuie să le crească și să le educe singură”, ne-a spus, sfârșită de durere, doamna Elena.

Și pentru că în Săptămâna Mare gândurile ni se îndreaptă către rugăciuni, smerenie și solidaritate, un ajutor întins acestei tinere mame poate fi un prim pas către liniștea sufletească pe care o căutăm de Sfintele Sărbători. Un leu, 10 lei, un euro, 10 euro, un mărunțiș, un gând bun, o rugăciune, oricât de puțin poate alina o familie aflată într-o situație cu adevărat disperată. Noi vă vom ține la curent cu evoluția Siminei și cu bilanțul fondurilor strânse pentru cazul ei umanitar.

Conturile în care puteți face donații sunt:

Titular cont: Lospa Simina Alina

 • RO04INGB 0000999904945899 - RON
 • RO72INGB0000999904945936 - EURO

COD SWIFT: ingbrobu

Banca ING București România

simina_la_acibadem_2.jpg

Simina caz umanitar
De pe patul de spital, Simina se roagă pentru viața ei, ca să-și poată crește fetițele
foto: arhiva personală
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1