Vești proaste pentru români! Guvernul taie pensiile!

protestul_pensionarilor_la_prefectura_iasi_fc_01.jpg

guvern pensii sedinta taiere militari
pensiile militarilor nu vor mai fi calculate în funcție de venitul total al acestora, ci numai în funcție de salariul de bază

S-au gândit de unde să taie şi au găsit. De data aceasta cei care vor avea de suferit sunt militarii. Astfel, pensiile militarilor nu vor mai fi calculate în funcție de venitul total al acestora, ci numai în funcție de salariul de bază. Mai mult, pensia specială va fi redusă de la 80% din venit, la 65%.

Potrivit ordonanței de urgență, din salariul de bază vor fi excluse şi alte avantaje precum diurne, indemnizaţii de hrană sau de transport. Excluzând aceste sporuri, salariul de bază este foarte mic şi la el se va raporta pe viitor calculul pensiei pentru militari, scrie dcnews.ro.

Dezbaterea publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget pe 2016 organizată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic are loc miercuri, de la ora 14:00, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Bălcescu, la parterul Camerei Deputaţilor.
 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • A ajuns la 77 de ani, singură, bolnavă, ducându-şi viaţa de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 750 de lei. Victoria Gospodin este unul dintre cei 5,5 milioane de pensionari care cred că moartea e singura soluţie dacă Băsescu le taie din pensie.

  • Ieri, a fost data limită pentru pensionari de a exprima opţiunea pentru pensie sau salariu. Persoanele pot cumula pensia cu veniturile salariale numai în situaţia în care pensia netă are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut, adică sub 1.683 de lei.

  • Sunteţi pensionat şi aveţi o problemă? Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii răspund, prin intermediul ziarului, întrebărilor dv. Ne puteţi trimite întrebările dv. la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2.

  • dacian ciolos

    Dacian Cioloş este noul premier desemnat al României, a anunţat marţi (10 noiembrie) preşedintele Klaus Iohannis, după consultări cu partidele parlamentare.