Vești proaste din industria hotelieră! Multe hoteluri se vor închide până la sfârșitul anului

Ultima actualizare:

    Hotelierii se plâng de faptul că nu pot deschide zona de SPA pentru turiști
Hotelierii se plâng de faptul că nu pot deschide zona de SPA pentru turiști

Vin vești proaste din industria hotelieră! Patronatul din domeniu avertizează că 20% dintre hoteluri riscă să intre în faliment sau conservare până la sfârșitul anului din cauza restricțiilor Covid-19. Nici acum nu sunt deschise piscinele interioare și serviciile SPA.

Bate vântul falimentului în industria hotelieră! Vara e pe final, la fel și câștigurile patronilor de hoteluri, care nu mai pot ține prea mult piscinele exterioare deschise.

Ei cer din nou Guvernului să le permită deschiderea zonelor de SPA și să crească numărul de persoane care pot participa la evenimente în interior, altfel, patronatul din domeniu ia în calcul cel mai negru scenariu pentru această toamnă.

Investitorii cred că până la sfârșitul anului, 20% dintre hoteluri riscă să intre în faliment sau conservare și 100.000 de angajați să fie concediați. Cifra reprezintă 40% din totalul forței de muncă.

”Estimarea noastră este că 20% dintre hoteluri vor fi în suferință și vor fi nevoite să ia o decizie: fie de închidere, fie de conservare pe o perioadă limitată de timp, fie de mers în insolvență și, ulterior, în faliment”, a precizat Călin, Ilie, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, pentru stiriletvr.ro.

Pe lângă meținerea restricțiilor de funcționare, hotelierii se plâng că în acest sezon estival încăsările au fost mici, dar cheltuielile mari din cauza crizei sanitare.

Numărul de înnoptări a scăzut cu 72,9% în cazul turiștilor străini și cu 59,8% în cazul celor români, potrivit INS. În perioada rece, hotelurile funcționau foarte bine pe zona de SPA și de băi.

Pe 13 septembrie, Guvernul a prelungit din nou starea de alertă cu încă 30 de zile, iar accesul la piscinele interioare a rămas restricționat, întrucât este dificil de păstrat distanţa fizică în astfel de spaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net