Vești bune din Israel! Cătălin Ilnițchi, rănit în „Colectiv”, a început recuperarea

Ultima actualizare:

    Cătălin Ilnițchi, fotografiat de mama sa în salonul de Terapie intensivă din clinica din Israel
Cătălin Ilnițchi, fotografiat de mama sa în salonul de Terapie intensivă din clinica din Israel

Un mesaj emoționant și mult așteptat de prieteni a venit, duminică, de la mama lui Cătălin Ilnițchi, un fotograf rănit grav în incendiul din „Colectiv”. Cătălin este bine, a început să meargă, să vorbească și e în afara oricărui pericol.

Buzoianul Cătălin Ilnițchi (30 de ani) se afla lângă scenă, făcea poze, în momentul în care flăcările au cuprins clubul „Colectiv”, în seara de 30 octombrie.  Ajunsese în ultimul moment la concertul trupei „Goodbye to Gravity”, după ce fusese anunțat de un coleg că nu poate veni și l-a rugat să-i țină locul.

A suferit arsuri grave la nivelul capului și mâinilor, dar și pe căile respiratorii. De asemenea, plămânii i-au fost afectați de fumul gros rezultat în urma arderii buretelui de pe tavanul clubului.

A fost dus cu salvarea la Spitalul Floreasca, în stare critică, iar, ulterior, a fost transferat la Spitalul Sheba - Tel Hashomer din Israel, unde, de atunci,  o are alături pe mama sa.

A fost supus multor intervenții chirurgicale și a trecut prin multe chinuri. Însă, duminică, a venit momentul ca mama sa, Tamara, să ne dea vestea bună: Cătălin este în afara oricărui pericol.

Cătălin este din Buzău și este de meserie fotograf
Cătălin este din Buzău și este de meserie fotograf

„A sosit mult-aşteptatul moment al anunțului despre îmbunătățirea stării de sănătate a fiului meu Cătălin Ilnițchi. După o lungă așteptare a evoluției în pozitiv, acum vă pot spune că se află în afara pericolului. Rezultatul intervențiilor chirurgicale este bun și toate rănile se prezintă în limitele așteptate. Arsurile căilor respiratorii și infecția pulmonară au fost rezolvate. De câteva zile, a început să vorbească, să meargă și a început deja și recupararea, cu toate că este încă la Terapie Intensivă a Secției de arsuri”, a scris pe Facebook mama lui Cătălin.

Mama lui Cătălin este alături de fiul său, în Israel
Mama lui Cătălin este alături de fiul său, în Israel

În continuare ea mulțumește le medicilor și personalului medical de la SMURD, Spitalul Floreasca şi Spitalul Tel Hashomer „pentru dovada de înalt profesionalism și căldură umană”. De asemenea, mama lui Cătălin mulțumește trupelor rock din Buzău care au organizat un concert caritabil pentru fiul său, fotografilor implicați în expoziția foto caritabilă - Catalin Ilnitchi#Colectiv  „De la fotograf la fotograf, de la om la om”, autorităţilor diplomatice și consulare și celor care au făcut donații pentru Cătălin, în mod public sau anonim.

În urma incendiului din 30 octombrie, din clubul „Colectiv”, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60. De asemenea, 69 de pacienți au fost transferași la clinici din străinătate. Din păcate, nouă au murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net