A venit iarna în mai multe regiuni din țară! Turiștii de la munte, surprinși de fulgii de zăpadă

transfagarasan.jpg

A nins puternic pe Transfăgărășan
Foto: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov
Citeste tot despre: 

Iarna s-a instalat deja la munte! Din cauza viscolului, drumarii nu au putut deszăpezi Transalpina, aşa că drumul a fost închis, cu două zile înaintea termenului oficial. A nins şi pe Transfăgărășan.

În Braşov, crestele munţilor din masivul Postăvaru sunt complet albe. Turiştii care au petrecut weekendul la cabană au fost surprinşi de zăpada căzută, potrivit observatornews.ro

La Băişoara, primul strat de nea le dă speranţe turiştilor că în curând vor schia. Zăpada a venit în Munţii Rodnei. La peste două mii de metri altitudine, staţia meteo de la vârful Pietrosu a fost complet acoperită de zăpadă.  Pasul Prislop a fost greu de traversat din cauza zăpezii. Mulți turiști vin în această zona tocmai pentru zăpadă, chiar dacă este destul de greu de circulat.

"Începând de miercuri, circulaţia aerului se va schimba, ceea ce va însemna un aport de aer mai cald pe care îl vom resimţi mai ales joi şi vineri, când cel puţin în partea de vest, sud şi sud-est a României, din nou pe parcursul zilei, maximele să depăşească uşor 20 de grade.", a explicat Mihai Timu, meteorolog. În nopţile viitoare, temperatura va coborî până la zero grade în sud-vest, iar în Capitală vom avea în jur de cinci grade.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1