Vara au loc cele mai multe accidente din cauza soarelui. Uite cum trebuie să conduci!

Ultima actualizare:

    Soarele este inamicul numărul 1 pentru șoferi
Soarele este inamicul numărul 1 pentru șoferi

Lumea este de părere că numeroase accidente au loc iarna. Greșit! Statisticile arată că vara au loc cele mai multe evenimente rutiere. Și asta din cauza vitezei, dar și a soarelui. Uite cum trebuie să conduci ca să fii în siguranță!

Iulie, august și septembrie sunt luni negre pentru cei aflați la volan. Oamenii se simt în siguranță când conduc pe drumuri uscate și apasă mai tare pedala de accelerație. În plus, nu țin cont de soare.

Conform statisticilor, luna august este cea mai sângeroasă de pe parcursul unui an. În 2017, s-au înregistrat puţin peste 3.000 de accidente rutiere, spre deosebire de ianuarie când au fost în jur de 1.800.                                                            

Astfel că polițiști au întocmit ghidul șoferului de vară, care conține sfaturi despre cum e bine să conduci când ai lumina orbitore în față.

August, cea mai sângeroasă lună

”Marea nu e mare fără ochelari de soare. Nu, nu este o fiță, mai ales când circuli în direcția soarelui. Pe drumul spre mare, pe Autostrada Soarelui (A2), dimineața, răsăritul ne poate afecta vederea.  La întoarcerea spre casă, seara, pe aceeași autostradă, apusul „ne poate orbi”. În ambele momente, când apusul și răsăritul coincid și cu aglomerația pe A2, reduci viteza, să te simți în siguranță. Este bine să ai și o pereche de ochelari de soare la îndemână. Dacă tot ți-e greu să vezi în fața ta, retrage-te într-o parcare 10-15 minute, cât ține fenomenul răsărit sau apus. Bei o cafea, o apă. Nu merită să-ți pui viața sau sănătatea în pericol pentru un sfert de oră de întârziere. Condu în siguranță, bucură-te de vară!”, transmit reprezentanții Poliției Române.

În plus, e bine să nu depășești viteza legală și să menții o distanță de cel puțin 4-5 secunde între tine și mașina din față.

Altfel, dacă frânează brusc, nu vei putea evita impactul. Așa au loc cele mai multe accidente pe șoselele de mare viteză. Totodată, păstrează parbrizul curat. Un parbriz murdar poate fi o problemă când bate soarele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net