Vama Nădlac, blocată de românii care se întorc acasă

Ultima actualizare:

    Trafic masiv la intrarea în țară, la Vama NădlacFoto opiniatimisoara.ro
Trafic masiv la intrarea în țară, la Vama NădlacFoto opiniatimisoara.ro

Situație de criză la frontiera cu Ungaria, la Nădlac 2, pe Autostrada Vestului. Sute de mașini așteaptă în prezent să intre în țară, fugind de coronavirus.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a spus într-o emisiune la TVR 1, că sunt 500.000 de români în Italia care lucrau la negru și acum vor acasă, în România, ”să moară în țara lor”, potrivit opiniatimișoarei.ro.

"Probabil că stoparea zborurilor dintre Italia şi România a fost o greşeală. Guvernul României nu a venit spre noi să ne liniştească şi să ne spună că situaţia de moment trebuie gestionată ca la carte. Este o lipsă totală de comunicare", a declarat Eugen Terteleac.


    Foto opiniatimisoara.ro
Foto opiniatimisoara.ro

„Astăzi, lucrurile au revenit la volumul de trafic pe care l-ați văzut. Nu știm la ce să ne așteptăm, poate va încetini sau poate mai continuă. Noi suntem pregătiți. Până azi s-au completat 36.000 de chestionare. În momentul în care avem certitudinea că vin din Italia, încep procedura de carantinare în județul nostru și se creează aglomerație. Cetățenii sunt nemulțumiți, consideră măsurile noastre prea drastice pentru cetățenii din județele îndepărtate, care doresc să se îndrepte spre domiciliu. Primul lucru, completează chestionarele, scriu de unde provin, unde se duc, apoi îi conducem spre centrele de carantină din județul Arad. Când vom întâmpina probleme, vom cere sprijin. Până azi, când a intrat în vigoare zona roșie pentru Italia, aveam un autoturism dedicat pentru transportul persoanelor către carantină. în momentul în care vin cu autocarul îi conducem cu autocarul, când vin cu autoturismele personale, îi ducem cu autoturismele proprii, în centrele de carantină. Avem 4 centre cu peste 128 de locuri. Odată ce a intrat Italia în zona roșie, vă dați seama că nu ar fi putut fi posibil să iasă. Ei spun că nu au avut probleme să iasă din zona roșie, cu atât mai puțin din Italia”, a declarat Constantin Catana, directorul DSP Arad.

”Afluxul de români care se afă la graniţa de vest, care se întorc în ţară. Este aglomeraţie şi în acest moment la nivelul MAI se desfăşoară o celulă criză pentru identificarea şi adoptarea soluţiilor care să ducă la defluirea aglomeraţiei”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelarului premierului, marţi seară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net